Wpis z mikrobloga

siema mircy i mirkówny, przedstawiamy wam mój projekt

jaki mam zamiar wykonać mojemu bobo, bo bardzo lubi wszelkie diody, przełączniki i tym podobne rzeczy
obmyśliłem sobie, żeby to zamocować na podstawce na laptopa z biedry, bokinze sklejki, bądź płyty meblowej, wierzch z blach 1 bądź 2 mm, wsionpamalowane na biało z żółto-czarnymi pasami ( ͡º ͜ʖ͡º)
póki co zamierzam tam zainstalować:
kilka przełączników kolorowych i świecących hebelkowych on/off/on i on/off/(on)
trzy woltomierze (dwa analogowe kwadratowy i okrągły, jeden cyfrowy), podpięte do wiatraczka z komputera, lub żarówek, wszystko zalaczane załanczane przełącznikami dźwigniowymi z nakładkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
stary telefon, cos jak Bartek #gimbynieznajo który będzie dzwonił po naciśnięciu guzika ( ͡ ͜ʖ ͡)
cała masę różnokolorowych diod led zapalających się i gasnacych jak master-inżynier-operator będzie się tym bawił
jakieś kabelki z wtyczkami i gniazda do nich, zmieniajace np. kolejność święcenia względem przrłączników
i co tam jeszcze wymyśle
całość zamierzam zasilać 12v, będę pewnie wolał co jakiś czas # elektryka i # elektronika bo z tych dziedzin to jestem trochę noga...
jak siebie znam to skończę za pół roku, ale na bieżąco postaram się tu zamieszczać jakieś foty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
na razie jest projekt i dużo chęci, zobaczymy co z tego wyjdzie
#diy #majsterkowanie #zrobtosam #zonabijealewolnobiega zresztą to jej pomysł po części #majstrujzwykopem
sins - siema mircy i mirkówny, przedstawiamy wam mój projekt 
SPOILER
jaki mam zami...

źródło: comment_fcQzQuBYLIxHVtOpYaIX6EJY8Dn25hSj.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sins: jak potrzebujesz pomocy i wsparcia technicznego to pisz na priv, mogę posłużyć za długodystansowego konsultanta. W skrócie - pomogę zaprojektować i zrobić :D
  • Odpowiedz
@sins: nawet mam trochę "elektrośmieci" typu gadżety albo części kiedyś kupione ale nigdy nie wykorzystane, z ciekawszych to takie wielkie automatowe czerwone guziki i moduł z aliexpress na którym można nagrać swój głos przez kilka sekund i potem odsłuchać, to mógłbym jakoś Ci wysłać bo mi to tylko zajmuje miejsce
  • Odpowiedz