Aktywne Wpisy

annlupin +14
śpicie jusz
źródło: annlupin45678
Pobierz
Umeraczyk +20
Ale p------a akcja przed chwilą, obsrałem zbroje nieźle xD
Idę se chodnikiem ulicą z pracy i trzech chłopa idzie przedemną, jeden zerknął przez ramię, gwizdnął i stanęli pod ścianą kamienicy, żadnej bramy tam nie było.
Wyciągają fajki bez patrzenia na nie i bacznie mi się przyglądają jak ich mijam no aż mrużąc oczy. Ja na nich tak lekko zerkam, szybka analiza sytuacji.
Dwa szczypiory, dresiki drobne może 70kg w ubraniu i 180cm w
Idę se chodnikiem ulicą z pracy i trzech chłopa idzie przedemną, jeden zerknął przez ramię, gwizdnął i stanęli pod ścianą kamienicy, żadnej bramy tam nie było.
Wyciągają fajki bez patrzenia na nie i bacznie mi się przyglądają jak ich mijam no aż mrużąc oczy. Ja na nich tak lekko zerkam, szybka analiza sytuacji.
Dwa szczypiory, dresiki drobne może 70kg w ubraniu i 180cm w
źródło: temp_file3489336488027306695
Pobierz

Obecnie programuję w Eclipse, ale denerwuje mnie, że wolno chodzi. Po za tym słyszałem, że IntelliJ IDEA jest lepsza.
Macie jakiś tutorial czy coś, żeby łatwo przejść do nowego IDE?
Pracuję na rozbudowanych projektach (EAR, JAR-y, WAR-y, parent i child POM-y w Maven, kilka projektów naraz; JBoss). Czy nie będzie problemów z odpaleniem tego na IntelliJ IDEA?
Nie będzie problemu, intellij to wszystko obsługuje, dodatkowo możesz importować projekty z eclipsa.
Nie powiedziałbym że intellij chodzi szybciej od eclipsa :D
KLIK
Chyba najważniejsza różnica - eclips'e zbuduje Ci projekt do folderu deploy'a Jboss'a, Intellij zalinkuje do paczki zbudowanej w katalogu projektu (wpis pojawia się standalone.xml, jeśli zamkniesz Idee bez zakończenia instancji serwera, wpis może tam zostać i trzeba go ręcznie czyścić) .
@mero3: nie wolniejsza tylko wymaga większej mocy obliczeniowej, to wbrew pozorom nie to samo.
@mero3:
@
Wykop jak zawsze nie zawodzi ; )
Nie wiem, jak to wygląda w eclipse, ale debugger w IntelliJ to bajka. A wisienką na torcie jest możliwość ewaluowania wartości dowolnych wyrażeń w danym breakpoincie.
@nachteil: dzięki, Panowie, w takim razie muszę się przerzucić. Ostatnio odrzuciło mnie właśnie powolne działanie, ale widać można to przeskoczyć dość łatwo ;) A jak to jest z pracą na wielu projektach jednocześnie? Na JCG kiedyś widziałem porównanie, w którym autor pisał, że w IntelliJ mnogość projektów i skakanie między nimi sprawia problem.
@lerner: chyba od 2 albo 3 wersji eclipsa domyślnie włączony jest code recommenders, który pokazuje nawet procentową wartość jak często dana metoda jest wykorzystywana przez innych deweloperów w danym kontekście,