Wpis z mikrobloga

Jakiego zawodu warto się nauczyć?
Warto iść w grafikę komputerową? Kiedyś lubiłem w Photoshopie coś kombinować, ale to już też od nowa się muszę uczyć.
Bycie spawaczem, audytorem, programistą cnc, itd warto w to iść? Doradźcie bo nie chcę do końca życia być kontrolerem jakości za za 1600/mc.
Mam ukończone technikum informatyczne(specjalizacja sieci komputerowe, ale to tylko papier i mało już z tego pamiętam). W styczniu mam egzamin z prowadzenia rachunkowości (poszedłem do technikum rachunkowości w żaku). Może warto robić jakieś kursy? No na pewno musze iść na angielski.
Co robić? Jak żyć?
#pracbaza #praca #pytanie #rozwojosobisty
  • 10
  • Odpowiedz
@kamilry123: jeśli lubisz gry i chciałbyś pracować w branży to w Polszy najbardziej rozchwytywani są animatorzy postaci (na dobrą sprawę jest ich tylko kilku), jeśli nauczysz się obsługi programów do tego to jesteś ustawiony, zarobki rzędu 400-500 PLN za dzień
  • Odpowiedz
@kamilry123: Jak byłem dzieckiem uczyłem się matematyki, potem kształciłem się w konkretnym technicznym zawodzie, a dalej na studiach. Potrafię i klepać jako pracownik fizyczny, mogę być również umysłowym.
22 lata? A do tej pory co robiłeś? Od skończenia technikum/liceum, czy zawodówki minęło 4 lata. Skończyłeś jakieś technika gotowania wody, ale co one dają? Przebimnałeś kilka lat. Teraz już poleci z górki.
  • Odpowiedz