Wpis z mikrobloga

mirki z #autostop macie jakąś listę rzeczy typu must have na wyprawy? muszę zacząć się pakować i pewnie jak zawsze wezmę za dużo a zapomnę tego co potrzebne ( ͡° ʖ̯ ͡°) #pomocy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Juel: Wszystko zalezy od tego dokad I jak dluga ta wyprawa. Ja preferuje dlugie dystanse ponad 1000 km, wtedy jedzenie, grosze na komunikacje, noz, ladowarka zeby podladowac telefon na stacjach I cos co planuje zawsze zrobic a jeszcze mi nie wyszlo, czyli slowniczek x prostymi zwrotami w roznych jezykach.
  • Odpowiedz
@Juel: nóż/scyzoryk; coś cieplejszego (może to oczywiste, ale jak w największe upały pojechałem stopem w kierunku Bałkanów, to mocno się zdziwiłem dygocząc z zimna o 3 rano); słowniczek podstawowych zwrotów, w szczególności, jeśli jedziesz do krajów, w których angielski nie jest językiem powszechnym.
  • Odpowiedz
@Juel: nigdzie bym się nie ruszył bez poncho przeciwdeszczowego. Zajmuje niewiele miejsca, nie jest ciężkie, a według mnie jest to podstawa wygody każdej podróży - jeśli musisz gdzieś się przemieszczać, poncho stanowi absolutną pomoc numer jeden.
  • Odpowiedz
@bhat: @Juel: I dlatego ja zawsze na wyprawy, na których śpię w namiocie, biorę folię NRC - lekka, mała, tania (na allegro za jakieś 4zł) i już nieraz uratowała mi t---k przed nocnym przemarznięciem
  • Odpowiedz
@Juel: Jak nie jesteś w stanie wygooglować, czy da się kupić folię poza internetem, to lepiej odpuść autostop, bo jeszcze zginiesz po drodze. Co jeżeli skończy ci się woda, a nie będzie zasięgu, żeby zapytać o źródełko w internecie?

Już bez sarkazmu: wejdź np. na hitchwiki i zapoznaj się z przykładową listą rzeczy do zabrania.
  • Odpowiedz