Wpis z mikrobloga

Prawie 2 miesiące temu, w tym wpisie wrzuciłem swój pierwszy filmik kręcony GoPro z autostopowej wyprawy do Norwegii.

Kilka dni temu, razem z sześcioma innymi #niebieskiepaski (wśród których jest kilku Mirków) i czterema #rozowepaski wróciliśmy z dwutygodniowego objazdu po Kazach i Kirgistanie! W ciągu tych kilkunastu dni udało nam się zrobić kilka fajnych trekkingów po Tien Szanie, pokąpać się w Ysyk Kölu czy złapać kilka naprawdę egzotycznych stopów (16 osób + kot w jednej osobówce?!).

Wciąż się uczę, ale mam nadzieję, że się spodoba! Polecam oglądać w najwyższej rozdzielczości :)

#autostop #film #podroze i trochę #pokazmorde ( ͡° ͜ʖ ͡°)
DominoQ - Prawie 2 miesiące temu, w tym wpisie wrzuciłem swój pierwszy filmik kręcony...
  • 19
@DominoQ: fajowy filmik! Jak raz ja też właśnie wróciłam z autostopowego szlajania się po Kazachstanie i Kirgistanie. Przez 1,5 miesiąca właściwie nie widzieliśmy tam z kolegą zagranicznych turystów. Było suuuuuper ^^ Szkoda, że w Kirgizji nie zahaczyliście o Song-Kul (na 3k m), cudowne jezioro! Wpisz to sobie do "must see" na następny raz ;)

Niech kumys będzie z Tobą! ( ͡º ͜ʖ͡º)
@easnadh: Po fakcie dowiedzieliśmy się, że Song-kul jest warty odwiedzenia... Przewodnik trochę nas oszukał pomijając je kompletnie! Przynajmniej mamy powód, żeby tam wrócić ( ͡º ͜ʖ͡º)

@bazingaxl: Koszty wbrew pozorom były duże i nie ma co ukrywać. Za bilety lotnicze zapłaciliśmy 800 zł, do tego 50 euro to wiza do Kazachstanu. Przez 2 tygodnie, nie oszczędzając na niczym (szczególnie w knajpach) wydaliśmy trochę ponad 200
@gonorrhoea: No tak z 6 razy ;)

@roadie: Tak, mieliśmy ze sobą cztery namioty. Staraliśmy się tak jeździć stopem, żeby zawsze jakaś grupa miała namiot, lub jeżeli już ktoś jedzie bez namiotu, to bezpośrednio. Dzieliliśmy się na mniejsze grupy ale codziennie udawało nam się spotkać (choć raz chłopaki przydreptali do nas kilkanaście kilometrów).