Aktywne Wpisy
ZAKAPIOREK +147
dzisiaj kończe 26lvl
czego sobię życzę?
stanięcia na nogi i wyjścia z depresji oraz wygrania ze swoimi demonami w głowie
wierzę
czego sobię życzę?
stanięcia na nogi i wyjścia z depresji oraz wygrania ze swoimi demonami w głowie
wierzę
bylem_zielonko +10
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
- No Krym już nam zabrali, a wiecie co będzie jak Rosja wygra wojnę? Mówi do mnie całkiem przejęty i chyba jakby niepewny czy może to powiedzieć.
- No co? – pytam.
- Rosja zajmie pół Ukrainy ! Po chwili dodaje: a drugie pół Polska!
Ja zaskoczony, lekko zszokowany, pytam: Tak u was mówią?
- Mówią? U nas wszyscy to wiedzą! Odpowiada.
#ukraina #ukrainainfo #ukrainskapropaganda #polska #rosja #wojna
Nowa idea do każdego postu wstawiać jakiś kawałek muzyki
Gdzie jest Polska B?
Powinieneś przeczytać jeszcze raz, choćby po to żeby nauczyć się pisać słowo – spod.
A co do meritum. Nie przytoczyłem tej rozmowy po to żeby podzielić się z czytelnikami wiadomością pochodzącą z wiarygodnego źródła o planach rozbioru Ukrainy między Rosję i Polskę. Przytoczyłem rozmowę jako ilustrację obaw części Ukraińców (dziecko powtarza to, co słyszało w domu, od sąsiadów, znajomych etc.) o przyszłość ich państwa i ewentualną rolę Polski w
Obaw rodziny mieszkającej w Polsce i oddających dziecko do polskiej szkoły? To już na 50% Polacy a za 10 lat w ogólnie nie bedą pamiętali skąd przyjechali. Asymilują się kompletnie i państwem ich chyba już nie będzie ta Ukraina.