Wpis z mikrobloga

@AllowSh0w: Jakbyś już robił z wykopkowych przepisów to chociaż daj piekarnik na max, a nie 200 stopni... I sosu z koncentratu nie rób jak to poleca pewna użytkowniczka xD Kup po ludzku pomidory krojone i dopraw i będzie 100 razy lepszy.
  • Odpowiedz
@Swallow25: Temperatura pieczenia pizzy powinna być jak największa, a czas trzymania pizzy w piekarniku ma być jak najkrótszy. Pizzę w 250 stopniach trzyma się ~4-5 minut. Sosu z krojonych pomidorów z kartonu/puszki wcale nie trzeba redukować, można zrobić wcześniej, po jakichś 30 minutach woda zbierze się na górze, można ją odlać łyżką bez problemu.
  • Odpowiedz
@Swallow25: Upieką się, robiłem ostatnio z pieczarkami i się upiekły. I uwierz mi, że nic nie trzeba redukować. Włosi dają nawet rozgniecione świeże pomidory.
  • Odpowiedz