Składniki: - czubata szklanka mąki tortowej, - pół szklanki ciepłej wody, - 5 g suszonych drożdży, - łyżeczka cukru, - łyżeczka soli, - łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę i sól. Mieszamy. W kubeczku mieszamy drożdże z cukrem, zalewamy ciepłą wodą (może być z kranu). Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy drożdże "ruszą" wlewamy je do
@AllowSh0w: Jakbyś już robił z wykopkowych przepisów to chociaż daj piekarnik na max, a nie 200 stopni... I sosu z koncentratu nie rób jak to poleca pewna użytkowniczka xD Kup po ludzku pomidory krojone i dopraw i będzie 100 razy lepszy.
@tuttifruttis: @VVelur: xD W 250 st ciasto od razu się zapiecze i tym bardziej Ci nie wyrosną brzegi, esteto xP Jest bardzo dobry, wiele osób mi to pisało.. @tuttifruttis: nie ma różnicy w smaku. Jak chcesz ciasto drożdżowe to rób ze świeżych.
@Swallow25: Temperatura pieczenia pizzy powinna być jak największa, a czas trzymania pizzy w piekarniku ma być jak najkrótszy. Pizzę w 250 stopniach trzyma się ~4-5 minut. Sosu z krojonych pomidorów z kartonu/puszki wcale nie trzeba redukować, można zrobić wcześniej, po jakichś 30 minutach woda zbierze się na górze, można ją odlać łyżką bez problemu.
@Swallow25: Upieką się, robiłem ostatnio z pieczarkami i się upiekły. I uwierz mi, że nic nie trzeba redukować. Włosi dają nawet rozgniecione świeże pomidory.
#pizza #gotujzwykopem
Proporcje na dwa cienkie spody o średnicy 30 cm
Składniki:
- czubata szklanka mąki tortowej,
- pół szklanki ciepłej wody,
- 5 g suszonych drożdży,
- łyżeczka cukru,
- łyżeczka soli,
- łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Do miski wsypujemy mąkę i sól. Mieszamy. W kubeczku mieszamy drożdże z cukrem, zalewamy ciepłą wodą (może być z kranu). Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy drożdże "ruszą" wlewamy je do
Komentarz usunięty przez autora
@VVelur: xD W 250 st ciasto od razu się zapiecze i tym bardziej Ci nie wyrosną brzegi, esteto xP Jest bardzo dobry, wiele osób mi to pisało..
@tuttifruttis: nie ma różnicy w smaku. Jak chcesz ciasto drożdżowe to rób ze świeżych.