Wpis z mikrobloga

#rails #rubyonrails #ruby

Jutro mam rozmowę na juniora RoR i bardzo się stresuję ( ͡° ʖ̯ ͡°). Macie jakieś rady albo pytania które mogą się pojawić?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bazingaxl: Dobry z ciebie śmieszek. Tylko pieniądze i pieniądze. Ja mogę i za darmo robić, potrzebuje doświadczenia i rozwoju.

@Puszczyk1990: to też jakiś pomysł

@lubiepiwo: w życiu bym nie poszedł na rozmowę rekrutacyjną na juniora w garniaku, nie róbmy jaj.
  • Odpowiedz
@rskk: jak duzo zarobisz to kupisz moje produkty, jak malo zarobisz to zostaniesz bordo w wynajetym pokoju gdzies w miescie klasy c z papierem toaletowych przy ekranie i bedziesz cale zycie marzyl o doswiadczeniu w dev a nigdy go nie osiagniesz, za to janusze bieznesu jak sie nie ogarniesz w umiejetnosciach miekkich to beda jezdzic na tobie jak na kobyle ze jeszcze tylko kwartal i juz podwyzka ;)

tak to
  • Odpowiedz
@rskk: za złe również. Bądź zestresowany i próbuj rozwiązań zadanie... A jeżeli pracodawca będzie miał wybór pomiędzy bardziej doświadczoną osobą a zamkniętą na kontakt, a osobą która ma mniej doświadczenia w dziedzinie, ale lepsze umiejętności miękkie, to na pewno zostanie wybrana ta druga osoba.
  • Odpowiedz
A i przykładowe pytania ;)
- z czego jesteś najbardziej dumny i co osiągnąłeś ?
- dlaczego chcesz z nami pracować?
- skad znasz firme/skad się zglosiles?
- czy zarobki ci odpowiadają?
- co wniesiesz do teamu?
  • Odpowiedz