Aktywne Wpisy
pearl_jamik +80
"Dziecko w aucie".
Nic mnie tak nie trigeruje, jak kiedy widzę to w tylnej szybie jakiegoś auta.
A CO MNIE TO KURVVA OBCHODZI, że dziecko w aucie? Nienawidzę ludzi, którzy tak robią. To co kurva - jak nie ma dziecka w aucie, to znaczy że mogę Ci #!$%@?ć w tyłek? Fuckkk logic.
#zalesie #polskiedrogi #motoryzacja #rodzice #dzieci
Nic mnie tak nie trigeruje, jak kiedy widzę to w tylnej szybie jakiegoś auta.
A CO MNIE TO KURVVA OBCHODZI, że dziecko w aucie? Nienawidzę ludzi, którzy tak robią. To co kurva - jak nie ma dziecka w aucie, to znaczy że mogę Ci #!$%@?ć w tyłek? Fuckkk logic.
#zalesie #polskiedrogi #motoryzacja #rodzice #dzieci
"DZIECKO W AUCIE", wkurwia Cię to?
- tak 46.5% (786)
- nie 53.5% (903)
Niestety potwierdza się to, co niedawno tutaj pisałem. Polska to kraj wybitnie postfeudalny. Nikt tutaj nie chce rozwijać przedsiębiorstw, nowoczesnych technologii. Nie opłaca się też giełda, o czym zaraz napiszę.
Ledwo rok Filipiak nie żyje, a rodzinka już planuje sprzedać Comarch. Po co rozwijać największą czysto polską firmę IT, lepiej pchnąć w obce łapska żydowskiemu funduszowi, a samemu nakupować ziemi i zalać betonem. Jak była właścicielka Solarisa sprzedawała największego polskiego producenta autobusów
Ledwo rok Filipiak nie żyje, a rodzinka już planuje sprzedać Comarch. Po co rozwijać największą czysto polską firmę IT, lepiej pchnąć w obce łapska żydowskiemu funduszowi, a samemu nakupować ziemi i zalać betonem. Jak była właścicielka Solarisa sprzedawała największego polskiego producenta autobusów
Co za tym idzie w bazie danych jest kilka wielokolumnowych tabel zawierających po jednym rekordzie.
Czy to normalny i szanowany sposób tworzenia aplikacji w #symfony? #php
Bo mam zrobić inny projekt na bazie tego, a nie chcę napisać tego źle.
Programista tłumaczył się tym, że to mały projekt, który nie będzie rozwijany.
@DiKey: Ni #!$%@?, to dokładanie sobie roboty i przejaw #!$%@? mózgowego.
Ale takie proste informacje o placówkach to zwykle robi się jako sformatowany tekst, nie ma sensu tym jakoś oddzielnie zarządzać, skoro wszystko można prosto zmienić przez
@JackBauer: no właśnie to musi być encja, bo potem dochodzą do tego relacje i wyświetlanie w wielu miejscach różnych danych o placówkach.
@handler: absolwent uniwersytetu, wyborca PO xD
A jak chcesz wymyślać swojego CMSa, to zobacz jak one są zbudowane, żeby umożliwić elastyczną strukturę treści.
Tak czy siak: jedno–rekordowe tabele (raczej) nie mają sensu – ale jeśli działa, to w czym problem?
Zaczynając od bazki zaczynasz od dupy strony – może w ogóle takich rzeczy nie ma sensu trzymać w bazkach relacyjnych? A może lepiej sobie zapisywać każdą stronę jako zwykły plik txt/html/markdown na
@Atomic_Cookie: Nie. Sugeruję, żeby użył CMSa. Bo jeśli siądzie i zacznie projektować model, to:
a.) okaże się, że to ważna część jego kodu – więc z dupy zaczyna projektowanie pytając o bazkę zamiast o appkę,
b.) okaże się zabawą niewartą świeczki => i lepiej użyć CMSa zamiast wynajdować koło na nowo ;-)
@Atomic_Cookie: dynamiczne menu, dynamiczne podstrony, asynchroniczne formularze, znajdowanie placówek na mapie google, wszystko edytowane w sonacie - to tak trochę średnio z tą statycznością.
@DiKey: To jest niekompatybilne z tym co napisałeś wcześniej:
@MacDada: bo nie chcę sobie utrwalać złych wzorców? Po co robić coś źle, skoro można dobrze? Bez sensu pytanie.
* zidentyfikować potrzeby klienta
* opisać te potrzeby za pomocą kodu (model, use case'y)
* dorobić szczegóły techniczne jak persystencja czy UI (widoki, routing, etc – to „tylko” warstwa