Wpis z mikrobloga

Jak bardzo wierzycie w teorię martwego internetu?
Ja właściwie coraz bardziej. Aktywnych userów na wykopie (ale nie tylko) z roku na rok coraz mniej, Facebook to już kompletnie stał się autoparodią samego siebie sprzed jeszcze 10 lat, stare babcie siedzą i odpisują na poważnie na wszystkie posty i komentarze generowane przez sztuczną inteligencję xDD
#internet #facebook #teoriespiskowe
Lolenson1888 - Jak bardzo wierzycie w teorię martwego internetu?
Ja właściwie coraz b...

źródło: 528B954A-3D48-49E7-805A-EF656DC6377D

Pobierz
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: Nie no, wykop się jeszcze trzyma mimo zalania go przez fanów patogal, ale na youtube jak grzyby po deszczu powstają jakieś gównokanały gdzie cały filmik składa się z obrazków AI i jest czytany przez jakiegoś bota. Facebooka nigdy nie używałem na poważnie. Mam puste konto, które służy mi głównie do przeglądania kilku grupek i czytania komentarzy, ale to jakie g---o mi podrzuca do oglądania, to ło matko xD Jak
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: To jest nic. Nie wiem czy widzieliście kiedyś jakieś zagraniczne fanpage związane z projektowaniem wnętrz i budownictwem. Używają AI do generowania rzutów płaskich mieszkań i domów. I np tworzone są jakieś z d--y układy pomieszczeń z pokojami bez drzwi wejściowych xD A inne boty to lajkuja i oznaczają "awesome".
To wszystko chyba jest po to żeby fanpage mógł się pochwalić duża ilością followersow i komentujących, żeby zyskać reklamodawców.
O
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 każde nowe pokolenie chce mieć swoje miejsce w internecie i nie siedzieć na tych samych social mediach co ich starzy. Jak nie ma Cię na tiktoku (ewentualnie instagramie) to może być pora zapisać się na kolonoskopię ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Takiego stężenia chłopskiego rozumu chyba nie ma nigdzie indziej w internecie.

@rolnik_wykopowy: abstrahując od wątku to "chłopski rozum" to po prostu zdrowy rozsądek więc takie zdanie (mające w domyśle szydzić z tego typu myślenia) jest błędnie sformułowane bo zdrowy rozsądek to nie jest coś, z czego powinno się śmiać.
  • Odpowiedz