Wpis z mikrobloga

@michalkosecki: Schowek spoko bardzo, ciągle dziwi mnie że takich rzeczy brakuje a tak na dobrą sprawę tylko w Office jest takie jego rozwinięcie. A ty na Maku z Windowsem jak zapowiadałeś czy jednak OSX?
EDIT: Aaaa nie ty chciałeś chyba korzystać z usług MS ale na OSXie.
@ubeusz: Ale to co tu widzisz to jakieś widzi-mi-się grafika, koncept. Na Winde schowek rozbudowany jest w całym Office i dziwi mnie że nie rozwijają tego w systemie jakoś. Chyba jesteśmy w przejściowym okresie bo wycofali dawne C:\Windows\System32\clipbrd.exe a dopiero pracują nad OneClip. Jakiś czas temu miałem to na tel i w komputerze ale beta straszna. Może coś się zmieniło: https://www.microsoft.com/pl-pl/store/apps/oneclip-beta/9wzdncrdjh6d Na PC coś nie mogę znaleźć. Rzuć sobie też okiem
Pobierz Saeglopur - @ubeusz: Ale to co tu widzisz to jakieś widzi-mi-się grafika, koncept. Na...
źródło: comment_MRufxNFZ4bvKrK2ukO0YoaK1eXDiCRpc.jpg
@Saeglopur: Może nawet bardziej chodzi mi o zamknięty ekosystem... Windows 10 i Windows Phone (bety na telefon nie dotykam póki co) sprawiają wrażenie bardziej zapowiedzi ekosystemu niż czegoś faktycznie działającego... Ale może to tak odbieram?

@ubeusz: ...najbardziej jednak pasowałby mi ten slodki #!$%@? jako druga twarz Cortany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Suchej mie no, tera' wszystko jak leci bez formatowania przechowujesz, jo?

Co ja pedział! Tera' grafiki mi tutej w schowku przetwarzej jeno 600px szerokości skalując i jpg 80% każdy! Nie paczej czy png to był czy gif czy inny tiff! Żodyn bez przetworzenia nie ma przejść, żodyn!

To by była Cortana/Clippy!!!
Pobierz Saeglopur - @ubeusz: ...najbardziej jednak pasowałby mi ten slodki #!$%@? jako druga ...
źródło: comment_O76JERBwIrBsfbmOKKZwcA3PStyCmTwI.jpg
Spoilera nie bardzo rozumiem, mogłeś zawsze ustawić w czym ma otwierać...

@ubeusz: Tak ale dla każdego formatu z osobna na poziomie systemu. Nie zawsze pliki graficzne chcesz otwierać od razu w Photoshopie bez możliwości przeskakiwania między nimi lewo/prawo jak w galerii. A nawigując w Bridge wiesz, że jesteś tam bo np. porównujesz wersje bardzo podobnych plików, szukasz jakiś elementów bądź konkretnych rzeczy które wiadomo ze otworzysz w PSie. Dzięki temu zamiast
@Saeglopur: Jak nie otwierać w photoshopie to po co mieć pliki graficzne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dobrze, że nie jestem grafikiem, musiał bym używać Bridge. // Wiem o co chodzi, na szczęście nie używam aż tak ogromnej liczby plików ai i psd, żeby nie móc ich ogarniać samą nazwą.