Wpis z mikrobloga

http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/program_wyborczy_/2696

Hurr durr Kukiz nie ma programu

Długo broniłem się przed publikacją programu, gdyż uważam, że najlepszy jest program typu („Bić qr*y i zlodziei!” - jak Piłsudski...); każdy konkretny punkt programu partii powoduje utratę zwolenników – bo każdy komuś się nie spodoba.

kucfejs.png

No i beka ogólnie z reszty :D

#korwin #2zdrajcy #4konserwy #neuropa
  • 72
Moim zdaniem nie da się rozciągnąć "szeroko" tej zasady w stylu korwina, bo to jest jej zupełne wypaczenie, a nie rozszerzenie. Iniuria, to iniuria, a nie moje własne ałka.

@kkb1: moim nie tylko się da, ale wręcz powinno jeśli chcemy być społeczeństwem wolnym, a nie takim w którym "pan władza" ma prawo ukarać mnie "dla mojego bezpieczeństwa" jakbym był pięciolatkiem.

Przy czym masz rację: sens liberalny nie ma większego związku z
@ugotowany_kamien:
Jedynie w korwinistycznym wszechświecie. Nie ma zadanych dowodów, że kara śmierci odstrasza potencjalnego sprawcę, a jest nawet na odwrót osoba, która wie że nie ma nic do stracenia jest bardziej brutalna.
A po drugie u nas większość zabójstw jest popełniana przez pijanych Januszy. Myślisz, że nachlany Janusz zastanawia się nad potencjalną karą?
@Threepwood: nie wydaje mi się żeby twoje przypuszczenia co do januszy były słuszne.
@Ginden: z tym się nie zgodzę. Życie to najcenniejsze co posiadasz i za wszelką cenę chcesz żyć jak najdłużej (nie licząc jakiś chorób które cię niszczą i odbierają chęć na nie). Im mniejsze prawdopodobieństwo że je stracisz tym do większej zbrodni jesteś gotowy
@Threepwood: Po 1 - jest to tylko jakiś % tych morderstw, pozostały % popełnionych morderstw który jest pewnie większością może ulec zmianie. Po drugie (jest to tylko moja teoria) - nie wydaje mi się żeby wszystkie decyzje o zabiciu danej osoby po pijaku była spontaniczna, może być to coś zaplanowanego, a alkohol/narkotyki miały tylko pomóc w wykonaniu.