Aktywne Wpisy

volodia +11
Robię w czterobrygadówce i jeden poszedł na urlop a drugi na zwolnienie lekarskie. Teraz mam 8 dni pracy po 12 godzin.
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza

vojteknowak +43

mirki eksperty od wlana - mam w całym domu (duży dom, ogród, etc) ok 4 punktów dostępowych. wszystkie 4 mają inne SSID i inny klucz wpa, zasięgiem się pokrywają. wiem, że można zrobić tak żeby wszędzie była widoczna jedna sieć i żeby pc/tablet/smartfon same się przełączały między nimi. pierwsze co mi do głowy przyszło to ustawienie na wszystkich takie samo SSID i klucz, ale czy aby na pewno zadziała? czy jest to rozwiązanie "koszerne"? :) słyszałem o pojęciach birge, ale czuję, że w tym wypadku mi się nie przyda. z opcji "repeater" też raczej nie chce korzystać bo AP znajdują się na skrajach obszaru swojego zasięgu - obawiam się, że nie będzie czego wzmacniać. pozostaje jeszcze wds - dobrze myślę? dodam, że wszystkie cztery urządzenia są różnych producentów ;)
polecam motzno http://allegro.pl/access-point-ubiquiti-unifi-ap-300mb-s-2-4-ghz-poe-i5579023648.html
@tomix: dobrze rozumiesz ;)
mogę sprawdzić trzy, do czwartego zdalnie się nie zaloguję ale też tplink.
- TP-LINK Wireless AP WA601G
- TP-LINK Wireless Range Extender WA830RE
- CISCO WAP371
@Nicrame: owszem, ale chyba domyślasz się ile kosztuje ;) za 1k ciężko dostać taki egzemplarz. najgorsze jest to, że WA830RE sieje lepiej od niego...