Wpis z mikrobloga

@enron: O co chodzi z tym office'm? :O 2013 ma tylko roczną subskrypcję?

@PawelPe: generalnie jeszcze trochę i będą tylko subskrypcje - a w każdym razie wygląda jakby MS do tego dążył.
No i poza tym Office 2011pl można w bardzo fajnej cenie kupić :)
OpenOffice nie trawię - jest o rząd wielkości upierdliwszy od MS Office, zwłaszcza w arkuszu kalkulacyjnym szlag może człowieka trafić jak ten dziad
  • Odpowiedz
@PawelPe: Mam jeszcze kilka jak chcesz

- Pilot w słuchawkach zgodnych z iPhone tak samo działa z macbookiem (zmiana głośności, zmiana utworów)

Swoją drogą, widział ktoś kiedyś przejściówkę z takim pilotem - taką żeby podłączyć porządne słuchawki? Ale pełną, czyli głośność + przycisk, bo te co widziałem to tylko pojedynczy przycisk miały...

- Nie dokupuj nieoryginalnych ładowarek, te które miałem straszenie się grzały i szybko paliły. Dodam że
  • Odpowiedz
@whahazhutou: No i zajebiście. Kupiłeś ładne majtki w jeszcze ładniejszym opakowaniu. Nie przypomina Ci to ... "gówna w ładnym opakowaniu" czyt. "apple"? Rozumiem że zawsze ze jakości, cena zwiększa się niekoniecznie proporcjonalnie.

@Uszatyy: sprawdziłeś chociaż jakie są ceny apple i porównywalnego sprzętu? Porównywalnego, czyli ważącego podobnie, z podobnych rozmiarów dyskiem SSD, działającego równie długo na baterii itd. Bo ja sprawdzałem i np. taki MBAir wcale nie jest najdroższy
  • Odpowiedz
@enron: Pro 13". Właśnie się rozglądam za jakimś pokrowcem :). Jakiś inny pomysł?

@PawelPe: akurat Pro 13" też wchodzi. Air wchodzi w tym pokrowcu do kieszonki, Pro po prostu normalnie musi być umieszczony w środku i tyle. Sam pokrowiec zgrabny i dobrze się sprawdza w chronieniu sprzętu... Polecam sprawdzić u kogoś albo w jakimś sklepie który ma te Booq'i na miejscu.
  • Odpowiedz
@whahazhutou: Ale zdajesz sobie sprawę, że w normalnych laptopach da się wymienić wszystkie części. Również dysk?

@Uszatyy: A wiesz że w Macbookach TEŻ się da? Owszem, nie jest to standardowa kostka 2,5" bo tam wszystko jest upchane na granicy możliwości - ale się da. Pamięci nie da się rozszerzyć i to jest faktycznie irytujące - z drugiej strony akurat wersje z większą ilością RAMu nie mają jakichś chorych
  • Odpowiedz
@enron:

- Przejściówka była taka do iPoda Shuffle 3G jednak kupowanie jej jest bez sensu bo sterować muzyką można z klawiatury. Jednak jak masz słuchawki od Apple albo producentów którzy dają kabel z takim samym pilotem jak np. Marshall, AKG, Beats robią takie to można też sterować ;-)
- Właśnie iOS 8 i 9 działają od iPhone 4S. Niestety funkcja Community czy AirDrop działa tylko na nowszych urządzeniach wyposażonych w
  • Odpowiedz
@FREEQ: Bardzo dobra jest. Mam taki laptop. Podświetlenie można wyłączyć, choć jest użyteczne gdy brakuje światła. Poza tym to jest laptop produkowany przez markę, która robi sprzęt skierowany dla graczy, więc taki design nie powinno zbytnio dziwić. Mnie się podoba, poza tym gracz czy nie, to jest obecnie najlepszy laptop PC na rynku (choć niestety rynku tylko północno-amerykańskim).
  • Odpowiedz
  • 0
@enron: a miałeś do czynienia z tymi obudowami, które się nakłada na przód i spód MB? W ispocie kosztują 200 złotych... Fajne było mieć czarnego Macbooka :).
  • Odpowiedz
@enron: a miałeś do czynienia z tymi obudowami, które się nakłada na przód i spód MB? W ispocie kosztują 200 złotych... Fajne było mieć czarnego Macbooka :).

@PawelPe: pierwsze słyszę, nawet takich nie widziałem... W ispocie byłem raz, dawno temu, kupując pierwszego aira. Potem już w głupim Saturnie było taniej :)
  • Odpowiedz
- Przejściówka była taka do iPoda Shuffle 3G jednak kupowanie jej jest bez sensu bo sterować muzyką można z klawiatury. Jednak jak masz słuchawki od Apple albo producentów którzy dają kabel z takim samym pilotem jak np. Marshall, AKG, Beats robią takie to można też sterować ;-)

Jak się kiedyś wkurzę to spreparuję taką przejściówkę z ajfonowych słuchawek :) Póki działają to jakoś przeżyję...

- Właśnie iOS 8 i 9 działają od iPhone 4S.
  • Odpowiedz
@PawelPe: Kupowany w 2014 (obecne modele się nieco różnią konfiguracją), wersja z 250GB dysku kosztowała 2400 dolarów w sklepie stacjonarnym. Trik polegał na tym, że były to dolary kanadyjskie, których kurs wtedy wynosił ~2.60 zł.
W cebulionach wyszło jakieś 6.5k
#cebuladeals
  • Odpowiedz
- Z słuchawek działa jeszcze mikrofon do rozmów.

Racja. Kurczę, miałem napisać że jest w pilocie ale... nie jestem w stanie go namierzyć :)

- Pomylił mi się Office 2011 z 2008. Ten starszy był tragiczny.

@rybak17: a tak, o pierwszym office słyszałem bardzo bardzo złe rzeczy :) Tego 2011 najpierw testowałem, a jak już mnie zaczęło trafiać przez brak czegoś sensownego do wordów i exceli to kupiłem.
  • Odpowiedz
nie interesują mnie lenovo za 2k wyglądające jak g---o, wykonane jeszcze gorzej. Prosty minimalistyczny design jak u Apple/Dell XPS, żadnych potworów typu razer/alienware.

@lerner: Zaskakuje mnie ta opinia.
- wybrałem razera, m.in. dlatego, że ma minimalistyczne design
- alienware wygląda jakby projektował go spec od wiejskiego tuningu albo wokalista zespołu disco-polo, gdzie tu w ogóle jakie kolwiek porównanie do wyglądu razera?
- razer przecież wyraźnie jest wzrorowany na minimalistycznym designie
  • Odpowiedz