Aktywne Wpisy
Phantom-Zero +2
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
KsiezniczkaDunia +13
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
Kolejne przygody IT speca. Otóż była sobie pewna drukarka (teraz już nie pamiętam modelu, chyba Canonik stary), która w momencie, gdy zawalała się pamięć wewnętrzna, bądź wywalił sterownik - drukowała losowe znaki typu $%^#$@ na górze i na dole kartki. Wystarczy wtedy w dosłownie minutę przeinstalować drukarkę, bądź odłączyć z prądu na parę minut i wszystko dalej tańczy. Dostaję zgłoszenie, że znów TEJ drukarce odbiło... więc lecę, siadam, robię szybko bah bah i... kurna, dalej sra tymi znakami. Więc kombinuję inaczej, znów źle, coś innego? Też nie, kombinuję dalej... i tak minęła bita godzina, dwie i patrzę, że od tych moich testowych druków już się zaczyna kończyć papier w drukarce, więc sięgam do podajnika i patrzę, że coś jest nie tak. Podajnik cały zawalony tymi kartkami ze szlaczkami. Pokazuję babce, a ta do mnie, że włożyła je tam, bo tylko u góry i na dole są znaczki, a reszta czysta, więc nie chciała papieru marnować i wsadziła je tam do podajnika znowu.
...jesteście cali? Bo nie zwracam za onkologa.
UWAGA - Nie ukrywam, że są inne rzeczy, które zamierzam pisać na wykopie, więc jeżeli nie chcecie czytać moich wypocin spoza pracy w IT, to nie dawajcie mi followa na profil, a na tag #informatykmops
Prawilnie taguję #truestory #urzedasstory #rakcontent #pracbaza #humorinformatykow oraz autorsko #informatykmops
@Niewierny_Mops: tag od nicka czy masz coś wspolnego z miejskim odrodkiem pomocy ?
@Creation: o pasjan etc niezbyt, bo mieli większość rzeczy poblokowanych. Czasem tym miłym odblokowywałem dostęp na kwejka, czy FaceBooka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lysyn: myślisz, że dałbym radę zająć całą stronę gorących wyłącznie swoimi wpisami? xD Nie no, nie ma też sensu, abym wszystko skrobał na jeden raz.
@Unstoppable: kolejny z tym Ultronem XD a idźcie w...