Wpis z mikrobloga

vol. 2 - uwaga, będzie pizgało złem.

Kolejne przygody IT speca. Otóż była sobie pewna drukarka (teraz już nie pamiętam modelu, chyba Canonik stary), która w momencie, gdy zawalała się pamięć wewnętrzna, bądź wywalił sterownik - drukowała losowe znaki typu $%^#$@ na górze i na dole kartki. Wystarczy wtedy w dosłownie minutę przeinstalować drukarkę, bądź odłączyć z prądu na parę minut i wszystko dalej tańczy. Dostaję zgłoszenie, że znów TEJ drukarce odbiło... więc lecę, siadam, robię szybko bah bah i... kurna, dalej sra tymi znakami. Więc kombinuję inaczej, znów źle, coś innego? Też nie, kombinuję dalej... i tak minęła bita godzina, dwie i patrzę, że od tych moich testowych druków już się zaczyna kończyć papier w drukarce, więc sięgam do podajnika i patrzę, że coś jest nie tak. Podajnik cały zawalony tymi kartkami ze szlaczkami. Pokazuję babce, a ta do mnie, że włożyła je tam, bo tylko u góry i na dole są znaczki, a reszta czysta, więc nie chciała papieru marnować i wsadziła je tam do podajnika znowu.

...jesteście cali? Bo nie zwracam za onkologa.

UWAGA - Nie ukrywam, że są inne rzeczy, które zamierzam pisać na wykopie, więc jeżeli nie chcecie czytać moich wypocin spoza pracy w IT, to nie dawajcie mi followa na profil, a na tag #informatykmops

Prawilnie taguję #truestory #urzedasstory #rakcontent #pracbaza #humorinformatykow oraz autorsko #informatykmops
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niewierny_Mops: Zacne wpisy cumplu! Zdarzają się ludzie, którzy pilnie wzywają Cię do siebie na wczoraj bo np. pasjans im nie działa? U mojego byłego szefa z tej samej branży pamiętam, że coś takiego było.
  • Odpowiedz
@znacznik_meta: czasem będę skrobał mało atencyjne wpisy ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie zostawiaj mnie tak Mirek.

@Lysyn: myślisz, że dałbym radę zająć całą stronę gorących wyłącznie swoimi wpisami? xD Nie no, nie ma też sensu, abym wszystko skrobał na jeden raz.

@Unstoppable: kolejny z tym Ultronem XD a idźcie w...
  • Odpowiedz