Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czemu ci wszyscy obrońcy zwierząt (internetowi obroncy xD) są aż tak agresywni? Jeżeli ktoś chce wyrazić swój pogląd albo podzielić się odczuciem to można to zrobić jak biały człowiek... spokojnie i stanowczo. Jednakże nie jestem w stanie zrozumieć komentarzy takich jak: > Nie szkoda mi tego debila, odciąć kończyny i wrzucic do wody; > Takiego #!$%@? powinni na 3 dni przywiązać nagiego do kaktusa i razić prądem; > Tą kobietę trzeba okaleczyć i oddac do muzułmańskiego burdelu to może coś zrozumie; > Szmata. Oddać na organy.
I wiele innych krótszych o podobnej treści. Przy żadnych innych artykułach nie widzę takiego poziomu prymitywnej agresji jak w tych o cierpieniach (lub niekoniecznie) zwierząt.
Wytłumaczy mi ktoś?
#pytanie #zwierzeta #psychologia (?) #pies #oswiadczenie tez troche
  • 28
@SScherzo: Widzę. Ale kara obcięcia penisa i sypania solą na ranę, po czym złamanie wszystkich kończyn i wrzucenie do zbiornika z kwasem to za dużo. Chodzi mi o tę agresję właśnie. Wysoce prymitywną. To mnie zadziwia po prostu.
Kara? Jasne. 10 000 zł na cele charytatywne (może na schronisko) i zawiasy. Ale nie rozumiem tej chęci zniszczenia człowiekowi życia. Jakaś dziwna żądza zemsty...
@SScherzo: adekwatna to brak kary więzienia. Nie zrobił niczego złego drugiemu człowiekowi. Gdyby zabił psa jakiejś innej osoby to może jescze. Ale jak swojego to nie. Może przymusowa terapia/badania psych. i nadzór. Ale więzienie nic tu nie da... Tylko zniszczy człowieka. Uwierz mi. Myślisz że on wyjdzie po kilku latach i będzie normalny?
@Igrekpl: ty #!$%@? zjedz se siebie nie mięso... mam nadzieje że ktoś kiedy do ciebie przyjdzie i zje ci dzieki a potem cie będzie podgryzał przez 3 dni i umrzesz w bulach* i cierpieniach może wtedy zrozumiesz jak mięso cierpi #!$%@?... 2 lata w klatce 2x2 o samej wodzie i węglu to za mało dla takiej pdaliny jak ty...

Tak wyglądaja te komentarze.. Mam nadzieję ze cie nie uraziłem.
@mokkasyn: ewentualnie odnośnie było coś z tresowaniem zwierząt do cyrku, i tekst typu "trzeba tych #!$%@? wsadzić do klatki i trenować nigdy więcej nie pójdę do cyrku" a w myślach i całe szczęście, więcej miejsca dla innych.