Oferta milion niższa od klauzuli w celu ominięcia podatków ;]
@llorT: Klauzula dotyczy tylko hiszpańskich klubów, najpierw musieliby przekazać ok. 75(50 + podatek) mln euro Otamendiemu, bo tylko on może ją uaktywnić, sama Valencia raczej nie ma ochoty go sprzedawać zwłaszcza teraz gdy zagrają o LM z bądź co bądź niełatwym przeciwnikiem jakim jest AS Monaco.
@Xizor: Nie, on już na rynek nie wpłynął. Rynek się rozjechał już wcześniej. Nie mówię, że to bardzo zła oferta. W FM-ie właśnie dziś go kupiłem za 39mln ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Xizor: dlaczego cena luiza ma bezposrednio wplywac na cene otamendiego? To ze ktos zaplacil za duzo, to przeciez nie znaczy ze inny tez ma placic. #januszeekonomii #januszebiznesu
@instinCtoriginal: bezpośrednio nie wpływa to oczywiste. Ale pokazało, że za dość przeciętnego obrońce ( Luiza) można dostać kupę kasy. A mniejsze kluby wiedzę, że giganci nie mają większych problemów z pieniędzmi ( a MU praktycznie nie ma ograniczeń) to stawiają wygórowane wymagania. Dodatkowo na rynku nie zbyt wielu dobrych CB co też wpływa na cenę.
@instinCtoriginal: 35 mln funtów przy obecnych cenach to nie jest wcale taka straszna cena. Nie jest tanio, ale za doświadczonego piłkarza, który miał świetny ostatni sezon i bez większych powodów do odejścia - brzmi fair.
Rozumiecie, że są wśród nas takie mendy, które nie tylko nie odpuszczą człowiekowi na ostatniej drodze, ale nawet jak zdychasz w męczarniach albo samotnie, bo "muj śfienty hodniczeq"?. Jaką wszą i zwyczajną mendą trzeba być, żeby robić takie rzeczy.... #polska #donisiciele #konfitura #policja #bekazpolakow
Bo cena za Luiza to była jedna wielka pomyłka? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@llorT: Klauzula dotyczy tylko hiszpańskich klubów, najpierw musieliby przekazać ok. 75(50 + podatek) mln euro Otamendiemu, bo tylko on może ją uaktywnić, sama Valencia raczej nie ma ochoty go sprzedawać zwłaszcza teraz gdy zagrają o LM z bądź co bądź niełatwym przeciwnikiem jakim jest AS Monaco.
Komentarz usunięty przez autora
Nie, on już na rynek nie wpłynął. Rynek się rozjechał już wcześniej.
Nie mówię, że to bardzo zła oferta. W FM-ie właśnie dziś go kupiłem za 39mln ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wynosi 20-47%, a wydaje mi się, że Otamendi przy swoich zarobkach już się łapie na 47%, zwłaszcza jako cudzoziemiec.
#januszeekonomii #januszebiznesu