Wpis z mikrobloga

TL;DR: Mirki z #bieganie i nie tylko, robię rekonesans: bylibyście zainteresowani wspomóc akcję charytatywną i wystawić Mirka w #pzumaratonwarszawski ?

27 września jest 37. PZU Maraton Warszawski, na który chciałbym się porwać. Pakiet kosztuje 100/130złociszy do końca sierpnia - spoko. Ale jest inna opcja - pakiet charytatywny: trzeba na koncie z wpłat uzbierać 300 złociszy do 15.08, potem można zbierać dalej. Sam deklaruje się wpłacić tyle ile kosztuje pakiet, resztę chciałbym z Waszą pomocą dozbierać. Pieniążki wędrują na wybraną akcję charytatywną, w moim przypadku byłby to Rak n Roll. Ja mam frajdę z biegu (tia, szczególnie na 40km), wy frajdę ze sponiewierania Mirka zmuszając go do zasuwania przez 4 godziny po Warszawie, Fundacja - hajs z wpłat. Układ chyba uczciwy? Przynajmniej ja wolę wyłożyć na Fundację niż organizatorowi do portfela ;).

Trochę #zebrajzwykopem ale w słusznej sprawie. Jak nie będzie odzewu - i tak pewnie pobiegnę ze standardowym pakietem. Jak odzew będzie - zrobię znalezisko czy coś w ten deseń z linkiem do wpłat i jadziem! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kiciochpyta #sport #charytatywnie #wykopefekt #pytanie
  • 3