Aktywne Wpisy
black_coffe +3
Yuri_Yslin +16
Czasami słyszę, że mieszkania podrożały, ale średnia pensja wzrosła.
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
uwaga będę tagował #pcmasterrace #komputery #gimbynieznajo
tag do obserwowania / czarno-listowania #blackmancontent
Na zdjęciu z nowym zakupem. Między czasie używałem jeszcze a4tech xl750bk (także nie do zdarcia)
Kiedyś a4tech robił solidne myszki. Teraz robią jakieś gówno dla gimnazjalistów zwane bloody itp itd. Nie dość że słabe sensory to jeszcze tandetne wykonanie.
Teraz robi się sprzęt który krócej wytrzymuje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja jako rezerwę mam wyżej wspominany xl750bk. Oczywiście prawilna wersja na sensorze Avago.
Gdyby a4tech nie robił teraz szajsu to pewnie 3 raz z rzędu postawił bym na ich firmę wybierając nową myszkę. Niestety nie dali mi wyboru. Bloody to gunwo.
@Wysztiglowany: Jest to roccat kone pure military ( na sensorze PMW3310DH)
Komuś mogło by się rzeczywiście nie podobać.
Kiedyś i tak nie miałem internetu więc nie miałem co scrollować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@BlackPaperMoon: celna uwaga teraz wszytko dąży do uproszczenia - i mogą tak myśleć młodzi. nawet w komórkach są obrazki koło zębatego jako symbolu ustawień telefonu - kiedyś po prostu było napisane 'ustawienia'