Wpis z mikrobloga

@kmicolo: Czy zrobisz z mąką czy bez to dużego znaczenia nie ma, ale jest coś na co powinno się zwracać uwagę:
1. Im cieplejsza patelnia tym lepiej - panierka nie będzie nasiąkać tłuszczem.
2. Możesz dodać do panierki różna kolorowe przyprawy dla koloru np kurkumę.
3. Musisz niestety to sam wyczaić, jak długo należy smażyć w danej kuchni, żeby było usmażone, ale soczyste, a nie suche.

Czy będziesz ubijał czy to
@kmicolo: rozbić, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące, jajkach(można dodać smietany) i bułce tartej, usmażyc na dobrze rozgrzanym smalcu na złoto, przed podaniem wrzucić ze smalcem, pokrojoną w krążki cebulą na patelnie, dolać trochę Maggy, przykryć i dusić na małym ogniu pół godziny.
@kmicolo: moczysz schabowego w mleku z cebulą. Tak z 30 minut. Wyciagasz, obtaczasz w rozbełtanym jajku, panierujesz w bułce z dodatkiem mąki, wrzucasz na rozgrzany olej, solisz pieprzysz, obracasz et voila! Najlepsze!
@kmicolo: moja babcia robiła jeszcze inaczej, po usmażeniu dusiła/gotowała schabowe na parze, albo robiła im jakąś kąpiel wodną (muszę dorwać przepis od ciotek), niestety babcia już nie żyje a takiego samego efektu jak był u niej to nigdzie nie widziałem, no po prostu stratosfera doznań smakowych...