Wpis z mikrobloga

WIECIE CO MIRKY? Mam taką walniętą koleżankę którą jak ją zapraszam na grilla zawsze uprzedza mnie żebym nie kupował gotowej marynaty z GLUTAMINIANEM SODU bo dostane raka (chyba od jej #!$%@? xD) mówi żebym sam robił marynatę a najlepiej założył zielnik: rossman, rozmaryn, bazylika itp.
I WIECIE CO MIRKY? tak mnie ten #rozowypasek wkurza że zawsze kupuje specjalnie przyprawę DO MIIĘS firmy KNORR która nawet nie oszukuje kilientów że chce być FIT & JAZZY - ma być smacznie i (nie)zdrowo Xxd
a moja koleżanka zawsze po grillu mówi że jestem świetnym "Grill-majstrem" i musi koniecznie "ukraść mi przepis" na te pyszności xD


#gzw #truestory #rozowepaski #heheszki #chemia
tag do obserwowania / czarno-listowania #blackmancontent
Pobierz Blackman - WIECIE CO MIRKY? Mam taką walniętą koleżankę którą jak ją zapraszam na gri...
źródło: comment_EAknyAe8LjuvFTuEENGK2mgk8Po3ViJ9.jpg
  • 28
@rmikke:

Rak rakiem, ale jak się zrobi dobrą marynatę, to wszystkie knorry

mogą się schować.

ta przyprawa knor to akurat jedna z lepszych

A zrobienie marynaty jest proste jak schemat cepa. Wiem co mówię.

ale jak tej koleżanki nie zapraszam to robię cola + musztarda + kechup + przyprawy (czasami jeszcze jałowiec dodaje) - wszytko tak na gęsto i smaruje tym mięcho i wsadzam na 2 dni do lodówki i jeszcze
Jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby obsmażać już z keczupem i musztardą, o coli nie wspominając :D

Mam dużo prostszy przepis: sól, pieprz, ew. majeranek, trochę oliwy, wystarczy w w tym mięcho potrzymać 2h i na ruszt.
ale wołaj mnie co? xD jak do mnie piszesz @rmikke

o coli nie wspominając :D

cola ma właściwości trawiące więc mieso jest bardziej miękkie - zwykłe miech robi się jak polędwiczki.

Mam dużo prostszy przepis: sól, pieprz, ew. majeranek, trochę oliwy, wystarczy w w tym mięcho potrzymać 2h i na ruszt.

Dla mnie za prosty, soli nie dodaje na początku. 2h to rzaden czas jesli chodzi o marnowanie miecha - minimum 6h