Aktywne Wpisy
heksengerg +167
PeterWeiss +553
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#badoo
@ThePawel: nie wiem, nie znam się xD
@boltzmann: #obgadujo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@truskawaa: był, niby jest, ni ma.. nie mój typ, w ogóle nie pasujemy + na starcie z-----a jak jej uświadomiłem, że nici z tego
@goblin21: nie wiem czy będą, wisi mi to ( ͡° ͜ʖ ͡°) wróciłęm na #badoo
@uchatek: Ze mną żadna nie chciała nawet słowa zamienić.
Nie no, jak jeszcze byłem #trochestuleja czyli rok temu i dopiero zaczynałem z #badoo + z podrwaniem różowych też tak miałem. A teraz to lajtowo, jak mnie zleje na badoo jakaś to odezwę się do następnej. Tak samo na mieście, jedna mnie oleje (jak wczoraj), a inna pogada/da numer.
Komentarz usunięty przez autora
Dam radę?
@ThePawel: