Wpis z mikrobloga

1. Bądź mną
2. Bądź kierowcą autobusu miejskiego
3. Przemieszczaj się powoli swoim 18 metrowym s--------m.
4. Korek motzno, temperatura też
5. 100m przed przystankiem przychodzi rurzowy lvl na oko 35, 0,5/10
6. R: Czy może Pan otworzyć drzwi?
7. J: Owszem, jak będziemy na przystanku.
8. R: to co ja mam się tu udusić?
9. J: WTF ocb, proszę pani za wysadzanie pasażerów poza przystankiem grozi 3000 cbln mandatu
10. R: a jak ktoś zemdleje?
11. J: to inna sytuacja
12. R: to ja mogę zemdleć
13. J: nie wygląda pani jakby mdlała
14: R: ale ja pana ostrzegam xD
15: po dwóch minutach dojeżdżamy do przystanku, otwieram drzwi

#truestory #logikarozowychpaskow
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komisarz_slawek_desperski: Może chciała wyjść i ominąć korek?
Mnie to wkurza, że kierowcy nie mogą otworzyć drzwi w korku nawet kiedy jest buspas na skrajnej prawej i nikomu nic by nie groziło.
A tak to muszę czekać 10 minut aż kierowca przejedzie przez skrzyżowanie, kiedy ja i tak mam na nim wysiąść, obojętnie z której strony.
  • Odpowiedz
Nie broniąc zbytnio #logikarozowychpaskow , ale akurat mogę trochę ją rozumieć. Raz jechałem w tłoku w autobusie i to ścisk jak nigdy, jakieś niecałe 100m do przystanku, ale no korek przy skrzyżowaniu. Na dworzu 35*C, w środku jeszcze gorzej i tylko czułem jak mgli mi się w oczach, strugi potu ściekały po ciele i aż uszy mi zatkało i taki nieprzyjemny pisk słyszałem... chciałem prosić ludzi, aby otworzyli jakoś drzwi,
  • Odpowiedz
@Tapirro:

byla mowa o tych nowych, z malenkimi oknami.

20 letnie Many też mają małe okienka. Co więcej w kilkuletnich Solarisach i Scaniach PKM Gliwice też klimy nie ma. Chociaż w części solniczek są przesuwane szyby.
  • Odpowiedz
@Dzery: No ale ja mówię właśnie o tym regulaminie, powinien uwzględniać, że można otworzyć drzwi w korku jeśli nie zagraża to bezpieczeństwu pasażerów :>
  • Odpowiedz