Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +829
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +52
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Mógłbymi ktoś pokrótce wytłumaczyć jak działa logowanie do webAPI? Utworzyłem nową aplikację WebAPI w Visual Studio 2013. Jest tam taka zakładka gdzie wypisane są wszystkie adresy URL jakimi można komunikować się z WebAPI, niestety nic o logowaniu nie ma.
W jaki sposób przesyła się login i hasło do serwera, żeby móc się zalogować?
Powiedz chociaż jak to się zazwyczaj robi, może jakoś do tego dojdę
http://www.asp.net/visual-studio/overview/2013/creating-web-projects-in-visual-studio
Jeśli coś klikałeś to nie wiem co wybrałeś. To możesz podejrzeć w konfiguracji co masz ustawione i o tym googluj.
Żeby zostać uwierzytelnionym przez WebApi i mieć nadane uprawnienia dostępu np. po rolach, z każdym requestem musi zostać przesłane coś co zidentyfikuje nadawcę. Może to być standardowe ciastko albo tzw. bearer token lub jwt token. W nuget znajdziesz do tego biblioteki, które Ci bardzo ułatwią pracę.
Artykuł który może Ci się przydać jak chcesz dokładnie zrozumieć jak to działa: