Wpis z mikrobloga

Oj Mirky... Po wpisach @Bandian i @wruuth gdzie Panowie wrzucają fotki swoich świeżo zakupionych samochodów, zaczynam wątpić w tę społeczność. Stulejarze p------------ą się do ludzi, którzy cieszą się życiem, realizują swoje marzenia i cele. A Wy dalej siedźcie w tych swoich piwnicach, krytykujcie decyzje innych. Wyzywacie ich od cebularzy, a sami jesteście skrajnymi przedstawicielami tego gatunku. Jeśli kogoś stać na kupno auta, to doskonale wie, co się z tym wiąże, nie musicie mu tego wypisywać po parę razy, byle tylko podnieść swoje smutne życie z kolan i ukoić pieczenie d--y.

A w załączniku zdjęcie auta, którym wyjechałem dokładnie rok temu z salonu. Sam sobie na nie zarobiłem, wykorzystując umiejętności, które sam nabyłem. Nigdy nikomu nie cisnąłem, gdy osiągał jakiś sukces lub realizował swoje marzenie... Przeciwnie, mega mnie to motywowało by dalej się rozwijać.

Zmieńcie mentalność, bo całe swoje życie spędzicie na frustracji, a na starość będziecie płakać, że g---o przeżyliście, g---o osiągnęliście i g---o macie.

Pozdro! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

P.S.
Panowie @Bandian i @wruuth gratuluję zakupów! Skoda w genialnym kolorze, a Mondziak jest... piękny! :)

#patologiazewsi #chwalesie #pokazzakupy #samochody #mazda
Poncz - Oj Mirky... Po wpisach @Bandian i @wruuth gdzie Panowie wrzucają fotki swoich...

źródło: comment_F1ZqYcMYXX7Rr92YxXp7WU9NFYxVKedY.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dxpe: Projektowanie graficzne/samozatrudnienie. A jak zarobiłem? Parę lat budowałem siatkę klientów, pracowałem zawsze te 10h dziennie i jakoś z czasem dochody osiągnęły odpowiedni poziom :)

Aha i protip:
Zawsze, zawsze, ZAWSZE, słuchajcie innych ludzi. Serio! Empatia w rozmowie to połowa sukcesu w pozyskiwaniu klienta. Moje spotkania często rozciągają się o dodatkowe 30-50 minut, bo rozmawiam z klientem o wszystkim (ale to jemu pozwalam mówić, ja jedynie słucham i umiejętnie podtrzymuję
  • Odpowiedz
@dxpe: "Wkręcić" to złe słowo. Aby osiągnąć pewien poziom, potrzeba tworzenia musi wychodzić od Ciebie, a nie od faktu braku pracy i pomysłu na siebie.
Ja Ci mogę powiedzieć tylko tyle - znajdź to, co lubisz robić. I rób to na 200%. Codziennie. Czytaj, doszkalaj się, ćwicz. Z czasem wyjdziesz na swoje :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gogiel: Jest :) Ale nie jest to dla mnie jakaś duża wada. Moje wcześniejsze auta były dużo głośniejsze wiec to i tak wielki progress :P
  • Odpowiedz
@Poncz: gratuluje, niech służy.
Jeżeli chodzi o mentalność to też tego nie rozumiem. Nawet jeżeli komuś kupiłby ojciec nowe auto, to co z tego? Jeżeli tylko pieniądze nie pochodzą z jakiś szwindli itp, to jak można mieć do kogoś pretensje, że jego rodzic robi z nich użytek? Poza tym takie generalizowanie, że młodemu to rodzice od razu kupili też jest głupie, bywa że młodzi ludzie naprawdę zasuwają, zamiast "hehe studiować".
  • Odpowiedz
@Poncz: To nie tak, sam z tamtych się śmiałem, bo wydanie 50+ tysi na furę z pierwszej ligi "najnudniejsze auta na ziemi" to naprawdę bieda. Mazdę 3 szanuję bo to świetne auto, milion razy fajniejsze od Golfa czy innej Octacvii...
  • Odpowiedz