Aktywne Wpisy
scorp_gfx +9
jesteście w pokoju z trzema osobami: Putin, Hitler i Stalin. Na stole leży rewolwer z dwoma nabojami. Do kogo strzelacie?
michaqal +193
#bekazlewactwa #wyborcza #wyborczacontent #heteroseksualizm #rasizm
Tak, tak, a jedynym wyjściem w ocaleniu planety jest rozwiązanie kwestii białych, heteronormatywnych ochrzczonych Polaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, tak, a jedynym wyjściem w ocaleniu planety jest rozwiązanie kwestii białych, heteronormatywnych ochrzczonych Polaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
podsumowując, bo moj wywód jest nieco koślawy. nie zabraniajcie ludziom robic w zyciu co chcą, skoro to nikogo nie krzywdzi, bo życie jest jedno i niektorzy chcą przeżyć je będąc wytatuowanymi. i nie ma zadnego powodu, zeby mieli nie spełnić swojego życzenia jako dorośli ludzie i nie zrobili z siebie pisanki. robienie dużej ilości tatuażu trwa latami i pochłania ogromne pieniądze, wiec raczej robią to osoby zdecydowane i pewne swojej decyzji. dla mnie jedynym minusem tatuowania sie jest takie durne #!$%@? i awersja innych, ale z drugiej strony nie zamierzam przejmować sie tymi, którym to sie nie podoba. zawsze znajdzie sie ktoś, komu cos sie nie bedzie podobać. dziwnym trafem ludzie uważają, ze maja prawo decydować o cudzym zyciu i wyglądzie innych ludzi. nikt nie ma do tego prawa. będziecie mieli małe dziecko, to będziecie decydować o jego wyglądzie dopóki wam na to pozwoli. póki co macie swoje ciało i skupcie sie na nim. i na swoim zyciu.
tl;dr
#oswiadczenie #tatuaze #tattoo
Tatuowanie się to prostu hobby-zbieractwo w stylu zbierz kolekcję DeAgostini - wybierasz obrazek i płacisz za umieszczenie go na ciele, wybierasz kolejny obrazek, płacisz, wybierasz kolejny obrazek, płacisz itd. aż skończy się miejsce. "Pomysł na siebie" to za dużo powiedziane, bo to jakby powiedzieć, że zbieranie figurek z porcelany to pomysł na siebie. Ale jest to jakaś tam rozrywka wypełniająca życie, więc oczywiście szanuje i niech każdy robi to co
Postawa ludzi z tatuażami, którą sama zresztą prezentujesz, czyli: "Patrz na to dzieło sztuki, #!$%@?".
Ty masz prawo tatuować się jak chcesz, ale ja nie zrezygnuje z mojego prawa do krytyki.
@progresywny: No właśnie, pasja to może być gdy jest się tatuażystą ale nie tatuowanym ( ͡°
Każdy może być niedowartościowany i różnie sobie z tym radzi, jeden kupi sobie drogi samochód, inny zrobi tatuaż. Jednakże kiedyś tatuaż służył do identyfikacji się z grupą i był nośnikiem informacji (np. Yakuza , tatuaże więzienne ). Dzisiaj tatuaże robią sobie ludzie, którzy nie moją jak inaczej wyróżnić się
Komentarz usunięty przez moderatora
To ty zabraniasz nam szydzić z ludzi z tatuażami. Większości ludzi bazgroły na ciele się nie podobają i mają prawo do wyrażenia swojej opinii. Rozmawiamy na ten temat między sobą, a nie bezpośrednio do wytatuowanej osoby, więc "nie zabraniamy jej robić w życiu to co chce". Tak samo jak narzeka się na palaczy, chlejusów, narkusów, karyny, seby etc. i zatrzymasz tego wymuszając
xD
rozmawiacie między sobą, ale w publicznych wpisach, któe czytają też osoby wytatuowane.
a kogo mam wołac? każdego, kto choć raz wyraził się niepochlebnie na temat ludzi z tatuażami? musiałabym chyba 10 komentarzy w tym celu zamieścić, bo w jednym by się nie zmieścili.