Wpis z mikrobloga

@TurTuru: kochany jest tego tyle ze zycia mi nie starczy. Pytam o konkret bo codecademy mi sie podoba i chce cos jak najbardziej podobnego w stylu. jestes cwany to podaj mi zapytanie do google ktory mi wyrzuci wlasnie to o co pytam. ja cwana nie jestem wiec pytam tutaj a mireczki odpowiadaja.
@gulamin: Mógłbym tu teraz wpisać z kilkanaście stron po 2-5 min szukania w internecie, nie rozumiem po co zadajesz pytanie które zostało zadane setki razy nawet dzisiaj. "kochany jest tego tyle ze zycia mi nie starczy" - czego jest tyle? Kochany to możesz do swojego profesora na uczelni mówić. Mam małą podpowiedź, znajdź kilka subforów na reddicie związanych z pythonem/programowaniem i tam szukaj
@gulamin: Świetny zbiór linków z podziałem na kategorie na który wpadłem ostatnio:
https://python.zeef.com/alan.richmond

Poza tym ja bym nie polecił "Python the Hard Way" - początek jest całkiem spoko (uwagi, porady i zapoznanie z terminalem bodajże), a później ogólnie źle nie jest ale nudne i trochę kiepsko uczy dość bezużyteczne rzeczy - padaka trochę wg mnie. Zawiodłem się tą książką - ale to tylko moje zdanie. Jeśli zrobiłaś Codecademy to przerabianie tej