Wpis z mikrobloga

Beka z tych wszystkich ludzi którzy podniecają się nowymi flagowcami Androida. Łoooo patrz a mój Z3+ będzie miał większe taktowanie o całe 22 Mhz i będzie mi szybciej schodziła bateria. A wspomniałem, że będę musiał wydać na niego aż 2 tys? Za te pieniądze mógłbym kupić PS4 + W3 i nowego Batmana. Ale nie. Wole grać w jakieś ptaszki na ekranie 5 cali.
#android #niepopularnaopinia #oswiadczenie
  • 10
@adsz65: Teżmnie przeraża to brandzlowanie się kolejnym nowym flagowcem. I ten ból dupy jak trzeba odkładać bo za chwilę wyjdzie następny xD i znowu trzeba robić root i kombinować z softem bo muli.
@adsz65: wgl to #!$%@? jasny mnie strzela jak widze te nowe telefony. Wchodze do punktu obsługi i mowie babce ze konczy mi sie umowa, chce ja przedluzyc i przy okazji wymienic telefon. Pyta sie mnie czy jakies szczegolne preferencje a ja jej na to ze ma byc w granicach 3,5-4 cali. Popatrzyla sie na mnie jak na idiote i powiedziala ze takich nie maja w ofercie.
Oferta ofertą ale faktem jest
@adsz65: nie mam czasu na gry, żyję na walizkach, moim narzędziem jestem telefon, który musi być jak najlepszy. Co roku dokładam około 1k zł i zawsze mam topke z której jestem zadowolony :p
@notrzeba: im nowszy wcale nie jest większy. Raczej większy ekran a mniejszy telefon bo cieńsze ramki itp itd. Kolejna sprawa, nie wiem na jakich facetów patrzysz ze nie mieszczą w spodniach telefonu.. Ja miałem 5.5 cala i uważam to za optymalny rozmiar.
@notrzeba: Dlatego faceci zaczynają nosić te bekowe torebki :D Ostatnio orzedłużałem umowę i Pani z obsługi była niesamowicie zaskoczona jak jej powiedziałem, że nie chcę telefonu, bo ostatnio kupiłem nowy. Kupiłem Blackberry i mogę się śmiać z fanbojów androida ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@PanKtos: A co się dzieje z tym telefonem, że po roku musisz kupić nowy?
@Thou: niesamowicie mnie nudzi dlatego zawsze robie tak, że w ciągu roku kupuje i sprzedaje telefony danego roku. Dodatkowo technologia idzie do przodu chociaż w tym roku już zwolniła i zmieniam na to co nowsze i szybsze.
@adsz65: Czym sie rozni Note 3 od Note 4? Ekran szybciej sie przesuwa, w sumie powinien napisac Iphone zamiast Note. Z telefonami ja jestesm rok, dwa do tylu, majac teraz od roku Note3 starcza mi idealnie, bateria wymienna, procek, ram jest ok. Czekam na 5 ale pewnie poczekam az stanieje i 3 padnie bo, telefon poza zbednymi ficzerami w duzej mierze nie bedzie sie az tak roznil, wiadomo szybciej i lepiej