Wpis z mikrobloga

Alpha 1.7
Dobry, w sumie coś tam robie ale w miejscu stoje. Zmieniłem HUD gracza na nowe UI, dodałem synchronizacje życia dla osób które dołączają do gry ( widzą ile hp ma reszta statków realnie wcześniej widziała liczbe 100 u wszystkich) no i tam kosmetyczne poprawki, polatajcie 5 minut i powiedzcie mi co ciekawego i co nie działa i co trzeba zrobić na bieżąco. No i tak jest Infinite Universe z ograniczeniem mapy także bardzo infinite :D ale to na teraz tak, musicie sobie nowe konta porobić. #wexgames #infiniteuniverse #gamedev

https://dl.dropboxusercontent.com/u/78086541/InfiniteUniverseWeb.html
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@pr0t3r: No tak ale w sumie to kosmos więc musi być bezwladnosc chyba że po prostu zmienię ilość zabieranego hp tak żeby nie paść od razu
  • Odpowiedz
@Wextor: Za szybko traci cię hp po opuszczeniu mapy, za trudno wycelować i kogoś trafić (jak dla mnie). Kilka razy jak ktoś mnie zabił, to pisało, że się sam zabiłem (i chyba powinno być "You were killed by ...", a nie "You killed by"). Ciekawa gra, czekam na drużyny i wykopowe wojny.
  • Odpowiedz
@Wextor: fajna gra, dobrze się zapowiada. Co do bezwładności to można ją poprawić "silnikami stabilizującymi" (czy coś), tzn. że jak puszczę klawisz to statek będzie powoli wyhamowywał. Ewentualnie dodać klawisz do hamowania przeciwciągiem.

Grałeś w Dark Orbit czy inną podobną grę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz