Aktywne Wpisy

fsfdjf +14
włosy mi już d--y sięgają więc trzeba iść do fryzjera ale boje się że mi u-------i za dużo i będę wyglądała jak debil

weezyxboss +2
Jak tam u was w #pracbaza ile stopni w kolchozie?
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tymczasem ludzie na początku lat 2000 potrafili wyjezdzac z Polski zagranice sprzedawac swoje wlasnosciowe mieszkania w Polsce, zeby zyc w kilka osob w wynajmowanym domu czy mieszkaniu i tam robic dzieci.
Dajcie już tym wykopkom za darmo mieszkania, może dzietność sie znaczaco nie poprawi, ale za to będą mogli narzekać, że ludzie nie maja dzieci, bo smog, czy to, że jedynie dzieci mozna robic majac dom wśród zielonych, cichych i czystych terenów 200 metrów od Metro Politechnika, a tego nie ma, wiec dzietność nadal leży i kwiczy. #demografia
#nieruchomosci
Najpierw rodzi sie coraz mniej dzieci, bo nie ma pracy, potem bo sa niskie place, potem bo panstwo nie wspiera rodzin, ktore decyduja sie na dzieci, a teraz brak mieszkania na wlasnosc to główny powod dlaczego ludzie nie posiadaja dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dawul: byłem tym robionym mieszkaniem
A co do Londynu to nie wiem czy wiesz ale tam można wynająć mieszkanie albo pokój
@zmarnowany_czas: To ja chyba inne badania widziałem.
@lycaon_pictus: pokaż, chętnie przeczytam.
To jest to, o którym ja piszę: https://www.bristol.ac.uk/cmm/research/housing/publications/do-high-prices-deter-fertility.html
@Dawul: to jednak też nie jest prawda. 94% mężczyzn i 90% kobiet jasno deklaruje chęć posiadania dzieci, średnio około 2.5.
Po prostu nie ma jednego powodu, dla którego ich posiadanie odkładają.
ludzie którzy chcą mieć dzieci po prostu je mają. Ci którzy nie chcą wymyślają kolejne wymówki. Widze to po znajomych, jeden ma dwójke dzieci w średnim mieszkaniu, drugi (w podobnym mieszkaniu) wymyśla wymówki że o to trzeba kredyt spłacić, dom kupić, sranie w banie.
I to p---------e o "standardach". Dziecku dużo lepiej będzie sie żyło w mniejszym mieszkaniu ale z młodszymi rodzicami którzy mają jeszcze siłe niż w większym
Ludzie odkładają posiadanie dzieci z wielu różnych powodów, a jak się potem biorą za ich robienie, to często jest po prostu za późno, żeby mieć ich więcej.
Tak samo z tą "epidemią niepłodności", którą podobno
Bo moze maja wewnetrzne odczucie tego, ze powinni powiedziec, ze chca miec dzieci i usprawiedliwiaja brak posiadania dzieci innymi
@Dawul: tylko IMO jeśli ktoś ma takie przeczucie, to naprawdę tych dzieci chce, tylko wmawia sobie, że to nie jest prawda. To tak jak z tymi wszystkimi psieckami czy kocieckami, to też jest próba wygaszenia instynktu macierzyńskiego i zasypania go zwierzakiem.
Korelacja nie znaczy przyczynowości, ale jednak zbyt wiele jest w ostatnich