Wpis z mikrobloga

Obrona na 5! I od dzisiaj magister europeistyki na prywatnej Wyższej Szkole Europejskiej w Pcimiu powiat Myślenicie () (dumna!)

Ale mam bekę na fejsie z dziesiątek osób bardzo z siebie "dumnych" :) Intryguje mnie nieświadomość faktu, ich osiągnięcie jest żadne i zarazem zazdroszczę, że takie drobiazgi, taka formalność jak ukończenie gównokierunku na gównouczelni potrafi spełnić najgłębsze ambicje tylu podludzi.

Nie wiem, jak można sobie tak nisko stawiać cele. Biedni ludzie.

Jeśli chodzi o mnie (studiuję prawo), zdanie nawet najtrudniejszych egzaminów zbytnio mnie nie rajcuje i nie mam potrzeby tego "opijać". Ukończenie studiów i dostanie się na aplikację to dla mnie absolutne minimum, jakie sobie stawiam. Dopiero jej ukończenie i zdanie egzaminu zawodowego może być okazją do skromnego świętowania, ale moje cele i tak są o wiele bardziej ambitne.

#studbaza #oswiadczenie #bekazpodludzi #prawo
  • 59
  • Odpowiedz
@StudiujePrawo: dobry troll, ale do osiągnięcia pewnych celów potrzebna jest jeszcze pewna nieprzeciętność I inteligencja. Jakoś prócz ambicji tego w Tobie nie widzę, a aplikacja może być dla Ciebie jedynym największym osiągnięciem w życiu.
  • Odpowiedz
@Dj_Rotschild: nie ma zasady. Ja po studiach prawniczych praktycznie od razu dostałem pracę na stanowisku związanym z prawem (nie robię aplikacji), dobrze płatna, normalna umowa o pracę etc. Szef stwierdził, że wybrał mnie spośród setek CV bo skończyłem prawo na państwowej uczelni i mu to zaimponowało. Oprócz tego wyrwałem drugą pracę, na umowę zlecenie, również w zawodzie. Nie narzekam ale fakt, roboty więcej niż wolnego czasu, na szczęście wszystko się
  • Odpowiedz
@StudiujePrawo: mnie bardziej martwi że ludzie na polibudzie kończą jakieś gówno kierunki jak zarządzanie inżynieria produkcji albo jakieś ochronę środowiska albo informatykę i mogą na siebie mówić per inżynier...
  • Odpowiedz