Aktywne Wpisy
EpicElion +2
RadosnaKloaka +12
A żałosne dziennikarzyny w Kanaliku Zero dalej żyją "sukcesem" z Euro 2016 XDDD
Raz im wyszło, k---a dosłownie XDDD Jakiś błąd w matrixie XDDDDD
Tak naprawdę oni tam na tej imprezie mieli więcej farta niż się komukolwiek wydaje. Przykład? Szwajcaria piłkarsko ich gniotła w 1/8 finału, ale piłka po prostu im nie chciała wpaść, a karne to loteria. Mecz z Ukrainą to samo. Konoplianka i Yarmolenko gnietli ich bramkę, ale piłka nie chciała
Raz im wyszło, k---a dosłownie XDDD Jakiś błąd w matrixie XDDDDD
Tak naprawdę oni tam na tej imprezie mieli więcej farta niż się komukolwiek wydaje. Przykład? Szwajcaria piłkarsko ich gniotła w 1/8 finału, ale piłka po prostu im nie chciała wpaść, a karne to loteria. Mecz z Ukrainą to samo. Konoplianka i Yarmolenko gnietli ich bramkę, ale piłka nie chciała
Pytanie do kierowców - czy taka argumentacja ma sens? Z jakimi innymi c-------i rzeczami się spotkaliście na drodze?
Tak, jazda po lewej stronie, ale tyle Polski jest w UK, więc chyba ogarniecie ;)
@mikii77: Miał na myśli, by nie jeździć blisko krawężnika i dać sobie wystarczająco miejsca na ewentualne manewry. Cholera - może niezbyt jasno powiedziane?
To się może nie udać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fajny filmik, 100% racji, ale jako rowerowy jihadysta powiem, że nie lubię takiego tonu "szanowni kierowcy, święci władcy dróg, powiedzcie jak my, uniżone cyklistyczne pachołki możemy korzystać z błogosławionego asfaltu byście raczyli nas rzadziej zabijać"; "Czy jak założę na siebie kask to wystarczy, czy powinienem jeździć w fullface, zbroi, spryskać się od stóp
Jak jeździcie po drogach pozamiejskich gdzie nie ma pobocza?
Jak zachowujecie się na zakrętach, które dość mocno ograniczają pole widzenia?
@Arteqq: A o tym nie wiedziałem - w NZ nie jest. Celowo nie skupiałem się na przepisach ruchu drogowego.
Komentarz usunięty przez autora
@Arteqq: gdzie? Na pewno nie w Polsce.
ale mniejsza z tym.
@dzangyl: "Do 2011 roku kierujący rowerem nie mogli legalnie wyprzedzać stojących i wolno jadących samochodów w korku. Obecnie jest to legalne. Pamiętajmy jednak, że i w tym przypadku obowiązują
@Arteqq: nie widzisz różnicy między na a przed skrzyżowaniem? Oczywiście wyprzedzanie kilku (3-4) samochodów stojących na czerwonym jest dla mnie głupotą i tylko uprzykrza życie kierowcom tych pojazdów (zwłaszcza jeśli wcześniej już nas wyprzedzali i przez ten manewr będą musieli robić to jeszcze raz), ale nie jest to w żadnym wypadku niezgodne z prawem.
Z kolei jeżeli przed skrzyżowaniem stoi kilkanaście lub więcej samochodów to wyprzedzam prawą stroną
Z niezbyt miłych spotkań to miałem podstarzałego capa w polonezie, który wyprzedzając mnie zrównał swoją prędkość nie zostawiając mi dużo miejsca i krzycząc: "Na ścieżki!" w miejscu gdzie jej nawet nie było. Nie