Wpis z mikrobloga

Moja kolekcja. Skupiam się głównie na fantastyce.
Słabo widoczne - pierwsza pozycja od lewej, najwyższa półka - Orwell - Rok 1984; środkowa półka - druga od prawej - Kroki w nieznane 2010; czwarta pozycja od prawej - Dick - Człowiek z Wysokiego Zamku; najniższa półka - druga od prawej - Lem - Doskonała próżnia. Wielkość urojona.
I mój najnowszy nabytek - Gaiman - Amerykańscy bogowie.
#pokazksiazki #ksiazki #ksiazka
Pobierz
źródło: comment_Ri5OSg3qu40MWIh6ha0Oqf7NfvuLmelE.jpg
  • 19
@Haszaks: To nie wszystkie książki, które mam - na zdjęciu znajdują się te o tematyce fantasy lub science-fiction. Poza kadrem saga o wiedźminie plus kilka książek ze starej serii o Conanie od wydawnictwa Amber.
@presburger: Mainstreamowe nazwiska jak to napisałeś to klasyka fantastyki lub bardzo dobrzy współcześni autorzy sci-fi. Trochę dziwne, że na podstawie jednego zdjęcia zakładasz, że w swoim życiu nie przeczytałem książki o innej tematyce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Schatzu: Dzięki. Stare, dobre czasy. 20 lvl here, dlatego jestem skazany na te nowsze, biedne wydania. Silmarillion jest jedyną książką Tolkiena, której nie udało mi się zdobyć w twardej oprawie (choć te późniejsze wydania są już bez obwoluty). Po cichu liczę na to, że Amber kiedyś wyda porządnie (albo dodrukuje) wszystkie tytułu autorstwa Tolkiena. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Zwlaszcza: To, które mam mimo, że porządne też nie jest najlepsze z jakim się spotkałem. Pod obwolutą okładka jest po prostu czarna - bez jakichkolwiek napisów. Rebis wydaje bardzo ładne książki - oprócz obwoluty, okładka pokryta jest jakiegoś rodzaju materiałem, na którym złotymi lub srebrnymi literami tłoczone są napisy oraz proste grafiki.
@Schatzu: Mam, potwierdzam. Kroniki Diuny oraz dzieła Dicka są fenomenalnie wydane. Do tego Rebis dba o to, by ich książki były wciąż dostępne, chyba co roku (jak nie częściej) robią dodruk. Porządne wydawnictwo.