Wpis z mikrobloga

Kruca. Ja wiem, że 90% różowych pasków, w tym ja to obok logiki nawet nie stało, bo w większości takie maniany odpierdzielamy, że masakra, ale jak czasami widzę niektóre wypociny niebieskich pasków, to mi się kosa w kieszeni otwiera. A więc do rzeczy.

Mam takiego "znajomego". Chłop 25lvl, gruba, spasła, kucowata świnia z ciągle tłustymi włosami, szczera prawda, ale taki 3/10. Obowiązkowo fedora na łbie i n-----------e wszystkim o swoim mega ateźmie i tym, że jest jedyną uświadomioną jednostką ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeśli chodzi o sprawy towarzyskie, to koleś jedyne co robi, to narzeka jak to ciągle jest w friend-zone. Na żywo, na FB, czasami smsa wyśle (ale po c--j, skoro praktycznie ze sobą już nie gadamy). Serio. Nic tylko "baby to chuje", bo albo go jakaś kolejna laska do friend zone dała, albo inna woli spotykać się z "tym chujem z drugiej grupy" (a ten "c--j" to normalny zadbany typ) itp.

Kiedyś, gdy jeszcze go bardziej lubiłam, to mu nawet wielokrotnie sugerowałam, żeby wziął się za siebie. Niech idzie na siłownie i schudnie trochę (ma większe c---i niż ja), niech zmieni te wytarte i wyblakłe, 5-letnie koszule na coś normalnego, niech wykombinuje nowe tematy rozmowy, bo ciągłym narzekaniem na siebie nie plusuje. Ale nie.... jeszcze dostałam o------l, że jestem jak inne, bo tylko o wyglądzie myślę. No przepraszam k---a bardzo, że zachowuje się jak normalny człowiek i też chcę, żeby druga osoba jakoś wyglądała, a nie jak lump, który wylazł z lasu.

Ostatnio koleżanka (5/10) próbowała coś do niego zarywać, choć nie wiem po co, no ale dobra. Koleś ją spławił i stwierdził potem na FB, że on to ma p--------e życie, bo tylko go pasztety i kaszaloty zaczepiają, a te naprawdę piękne dziewczyny to tylko friend zone. Ja pier... . Typ wygląda jak świnia, ale tylko by się z królewnami zadawał. To tak trochę jak ten student bez doświadczenia, który by chciał od razu 6 tyś zarabiać.

Rada do tej osoby, którą opisałam teraz. Wiem, że siedzisz na wypoku i ciągle mirkujesz, więc słuchaj.

• 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spierdzielina: Zawyżona samoocena prowadzi także do, niekiedy panicznego, strachu przed porażką, strachu przed byciem ocenionym gorzej lub inaczej, niż sam uważa. Prowadzi do irracjonalnego perfekcjonizmu, zawyżonych wymagań wobec siebie. W efekcie taka osoba boi się i nie robi nic.
  • Odpowiedz
@spierdzielina: Zawyżona, gdyż strach wynika z obawy przed stratą.
Zaniżona jest wtedy, gdy ktoś myśli np. że nie jest wart czegoś albo się do czegoś nie nadaje.

Tak czy inaczej, aby wyjść z przegrywu trzeba coś robić w stronę wyjścia. Nie stać.
  • Odpowiedz
@spierdzielina: Przed stratą maski, którą noszą. Bardzo wielu ludzi uważa się za lepszych, niż w rzeczywistości są i czasem panicznie boją się sytuacji, w których może się okazać jacy to są w rzeczywistości. Tak samo ma wielu ludzi, którzy boją się wyjść do ludzi, bo właśnie boją się, że ludzie ich ocenią i pokażą im jak wiele gówna w nich jest. Straciliby wtedy swoje wyobrażenie o sobie, które stawia
  • Odpowiedz
@mraauuu: Tak ale nie wyszlo :D nie no jak widze takiego kuca z przetluszczonymi wlosami, fedorą i koszulce jakiego Behemota to wiem ze to bedzie zly czas.
Domyslam sie ze wiekszosc z #tfnogf tak wyglada o nazywaja kobiety k-----i, ale nawet faceci nie chca sie z nimi zadawac.
  • Odpowiedz
@gloria-teotho: Jako 3/10 czuje się obrażony porównaniem do takiego gościa. Nie śmierdzę, nie jestem gruby, fryzjer raz w miesiącu obowiązkowo a i ubrać wydaje mi się, że potrafię. No ale jednak

• Odpowiedz
Ostatnio koleżanka (5/10) próbowała coś do niego zarywać, choć nie wiem po co, no ale dobra. Koleś ją spławił i stwierdził potem na FB, że on to ma p--------e życie, bo tylko go pasztety i kaszaloty zaczepiają, a te naprawdę piękne dziewczyny to tylko friend zone

@gloria-teotho: Klaps w dziąsło się za takie coś nalezy. XD
  • Odpowiedz
@gloria-teotho: z babami i z facetami jest taka sama sytuacja, osoba, która tak ciągle narzeka jest mega brzydka albo mega s---------a... taka jest prawda. Faceci to chuje, baby to chuje, zerknijcie kto tak mówi? Paszteciarze i zjeby mózgowe. Sad but true.
  • Odpowiedz
@lsnazr: albo ludzie którzy swoje przez #rozowepaski przeszli. Człowieka kształtuje doświadczenie. Jeżeli ktoś przez całe życie był upokarzany itd przez kobiety to wiadome, że będzie miał takie podejście.
  • Odpowiedz
Często źle odbieracie sygnały, albo mówicie, że kobieta się mota w zeznaniach czy mówi niezrozumiałe rzeczy. I to jest wyraźny sygnał, że chce to skończyć, tylko nie bardzo jej wychodzi wymyślenie drogi jak to zrobić, żeby kogoś nie urazić i żeby nie wyjść oficjalnie na "tą złą".

@Arrival: Nie wierzę! Wreszcie któryś na to wpadł!
  • Odpowiedz