Aktywne Wpisy
Metylo +129
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
awe333 +50
Pewnie niewielu z Was słyszało, ale WIELKI POLSKI STARTAPER (typek od Fotki.pl) 3 lata temu "rzucił wyzwanie InPostowi". Furgonetka box miała zawładnąć polskim rynkiem. Jak widać ludzie planują...a życie weryfikuje.
Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...
#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...
#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
#londyn #anglia #wakacje #emigracja
Ze względów bezpieczeństwa, możesz wziąć na pokład tylko kilka buteleczek po max 100 ml każda. Dotyczy to każdego rodzaju płynów. Nie tylko alkoholu, ale też płynów do kąpieli, pasty do zębów itp. Wszystko musi być w buteleczkach po max 100 ml i musi razem wchodzić do małej, plastykowej torebki. Więcej nie przepuszczą na kontroli bezpieczeństwa (security check, sec-check). To ograniczenie w zasadzie nie zależy od linii i miejsca przeznaczenia.
Ten większy to tzw. bagaż rejestrowany. I owszem, możesz w nim bez problemu przewieźć flaszkę. Tylko pamiętaj by ją owinąć w jakiś worek/reklamówkę i najlepiej owinąć czymś miękkim. Oni na lotnisku potrafią strasznie rzucać tymi bagażami. Nie chcesz żeby wszystkie ciuchy Ci zaśmiardły jak flacha się zbije.
Pamiętaj też, że bagaż podręczny podlega ograniczeniom wymiaru. Jak przekroczysz, to bagaż musi iść pod pokład, a Ty płacisz sporą karę/opłatę (setki
Ach, jak lecisz Ryanairem, to pewnie lądujesz na Stansted? Wiesz, że to lotnisko jest kilkadziesiąt km od miasta? Na szczęście, zaraz pod nim jest dworzec dla pociągów. Pociągi w UK są jednak droższe niż w PL i za dojazd do Londynu możesz zapłacić ok. 20 GBP.
Generalnie, do obczajania dojazdów nieocenioną pomocą będzie dla Ciebie ta aplikacja:
https://citymapper.com/london
Po samym Londynie najlepiej poruszać się metrem (Underground, ale mówią na
5 GBP? A na ile wcześniej trzeba to rezerwować? No i ile on jedzie? (I gdzie dojeżdża)
Nie kojarzę w ogóle busów ze Stansted, ale z Luton -- iirc -- de facto kosztowały ponad dychę, przy cenie pociągu na poziomie (bodajże) 15 GBP.
Terravision
National Express
Trochę mam lipę z podręcznym bo mam 3cm dłuższy, mam nadzieję, że się nie czepią. :S