Aktywne Wpisy

SunnO +87
Witam szanowne Mirko.
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
źródło: 2b110e4039a340ccb1b923b721a1c810
Pobierz
credenss +33
źródło: 1000038385
Pobierz

Potrzebne mi 2 fizyczne kompy, ale bez połączenia z internetem stałym ip, muszą się znaleźć w internecie.
#networking #bsd #linux #komputery #sieci #pcmasterrace #ssh
nie rozumiem. masz jakieś łącze internetowe? router? to podłącz do niego switch, router nada im jakieś IP wewnętrzne, lokalne. Jak chcesz osiągać te komputery z zewnątrz, z internetu, bez IP publicznego (chyba o to Ci chodzi) to musisz im przekierować porty na routerze. Tutaj widzę tak ssh, więc pewnie na
@blackdkiwi: a czym jest komp jak nie hostem? o0
@JakisTakiNick: miało być "tutaj widzę tag ssh" xD
@blackdkiwi: czyli jednak z zewnątrz? z internetu, z sieci zewnętrznej jakieś? jeśli są podłączone przez modem to pewnie też tam jest router jeszcze po drodze, nie?
@blackdkiwi: w sieci LAN jest to "IP wewnętrzne" albo "IP prywatne". chyba o to Ci chodzi. Poczytaj o przekierowywaniu portów, bo podejrzewam, że o to Ci chodzi.