Wpis z mikrobloga

@brick: Wydając 4k zł na pozwolenia, badania i takie tam pierdoły ( wliczając szafę ) miałbym glocka + pompkę , do tego po 1000 sztuk amunicji do obu....więc zaryzykuje stwierdzenie "goń się"
  • Odpowiedz
@Afropolon: Chyba odpowiedziałeś sam sobie. Cena P99 jaki posiadam to 1580 pln netto (cena pierwsza z brzegu). Gratis dali jedno (50szt) amunicji parabellum, czyli dość niewiele. Żeby sobie fajnie postrzelać trzeba jakieś 200 sztuk (jakoś koło 1zł za sztukę). To nie jest zabawa dla biedoty. Ty chcesz kupić b--ń w hipermarkecie w promocji wyprodukowanąw Chinach i strzelać na ławce pod blokiem. Sorry, ale dla takiego dostępu do broni dla biedoty
  • Odpowiedz
@brick: Dlaczego próbujesz mi wmówić bieda-dresiarstwo-za-garazowe ?
Podły to argument w dyskusji....daje sie odczuć że jesteś beneficjentem części pieniędzy wydawanych podczas procesu zdobywania pozwolenia. Narzekam na utrudniony i kosztowny dostęp do broni bo nie podoba mi sie cel na jaki te pieniądze ida...czyli wiele kieszeni urzedniczych. Ceny broni znam...opisalem wyzej na co spozytkowalbym 4k zl zamiast wydawać je na szafy i pozwolenia.
Aż sie prosi abyśmy zaczęli się przechwalac dochodami...żałosne.
  • Odpowiedz
@Afropolon: Może dlatego, że uważam, że te ceny to świetna metoda na to, aby Seba z Matim nie weszli do sklepu i nie kupili sobie po klamce. Jak napisał @nico112 dostęp do broni w Polsce jest tylko trzeba się wykazać minimum inicjatywy. Dla ludzi którzy nie wykazują inicjatywy jest Counter Strike czy inna strzelanka. Na torrentach oczywiście, bo wtedy nie trzeba za nią płacić. ;)
  • Odpowiedz
Wydając 4k zł na pozwolenia, badania i takie tam pierdoły ( wliczając szafę ) miałbym glocka + pompkę , do tego po 1000 sztuk amunicji do obu....więc zaryzykuje stwierdzenie "goń się"

Gdzie można kupić glocka i pompkę za 2k?
@Afropolon:
  • Odpowiedz
@PluszowyBeton: Nie mam teraz w ogóle do czynienia z bronią, ale tak jeszcze za czasów woja to do głowy by mi to nie wpadło że da się inaczej, ale to na zdjęciu pasuje mi na kobietę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nico112: Tam gdzie nie trzeba wyrabiać sobie licencji i kursu obsługi i noszenia kartonów z amunicją i przynależeć do koła miłośników halabard obusiecznych pododdziału koła łowieckiego 37.
  • Odpowiedz