Wpis z mikrobloga

@fixie: no właśnie mam jeszcze L do mierzenia i rzeczywiście coś wielkie. pewnie wrócą. co do bloków jest jakaś złota zasada ustawienia? przód-tył wiem najszersze miejsce stopy ale boki?
  • Odpowiedz
@Ufik: jeśli nie masz z przodu bambucha o pojemności 5 litrów, to kup coś z deca lub novatex'u. koszulka powinna przylegać do ciała, rękawki opinać łapę.
  • Odpowiedz
@Ufik: najbliższe studio BF i za 20-30 zł powinni ustawić jak należy. samemu można na czuja, ale będzie ciężko trafić z optymalnym ustawieniem. dobrze ustawione bloki potrafią w znaczący sposób poprawić komfort jazdy i zminimalizować ryzyko urazu.
  • Odpowiedz
@Ufik: Daj znać czy jest duża różnica między spd-sl a spd. A co do Lidla, rozmiarówka koszulki to żart. Wziąłem komplet xl - spodenki dobre, koszulka worek 3 rozmiary za duża. Idę oddać.
  • Odpowiedz
@Ufik: Gacie testowałes, czy wszystko pooddawałeś? W sumie fajne, wygodne, wkładka fajna, troche się tylko podwijają (może na ogolonej nodze tak nie ma) ... ale jednak gacie, jak głoszą orec i velominati, to powinny być czarne... też się złapałem na "ładny" niebieski kolorek :P
@trace_error: Imho jeśli chodzi o te koszulki to na szose to żaden rozmiar nie będzie dobry. Po prostu krój jest o kant d--y roztrzaskać.
  • Odpowiedz