Aktywne Wpisy
alkoJezus +235
I cyk, kolejna majóweczka bez alko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kiedyś to było dla mnie nie do pomyślenia, jak to kiełbaska bez piwa? Przecież to bez sensu
A jednak, da się
Terapia zmienia bardzo wiele, sposób myślenia, schematy którymi podążałem przez lata. Nie dogadałbym się z sobą z przed 10 lat, mam wrażenie że byłem kimś innym, byłem alkusem.
Teraz też nim jestem tylko na sucho. Życie alkoholika
Kiedyś to było dla mnie nie do pomyślenia, jak to kiełbaska bez piwa? Przecież to bez sensu
A jednak, da się
Terapia zmienia bardzo wiele, sposób myślenia, schematy którymi podążałem przez lata. Nie dogadałbym się z sobą z przed 10 lat, mam wrażenie że byłem kimś innym, byłem alkusem.
Teraz też nim jestem tylko na sucho. Życie alkoholika
d4wid +48
Eeee tam, ważne, że w unijnej statystyce jest git
#patologiazewsi #alkoholizm #samochody #drogi #bekazprawakow
#patologiazewsi #alkoholizm #samochody #drogi #bekazprawakow
JA #!$%@?!!! UDAŁO SIE!!! Kasa bardzo licha (jak to w geodezji) i start od zera jako asystent geodety, ale możliwość zostania zwiększyła się o jakieś milion procent!!! No i będę pracował w zawodzie, więc nie szkoda 4 lat studiów i 4 lat pracy w Polsce. Firma spora, 500 ludzi na etacie, robota po całej Kanadzie.
Aż mi się nie chce wierzyć, bez znajomości, bez doświadczenia w branży w Kanadzie, a jednak. I będę jeździł quadem i jeszcze mi za to zapłącą!!! HUUUUUUURRRRRAAAAAAAA!!!!
@bios16 @InnychNieBylo @themetalowiec
#wygryw #kanada #praca #emigracja #zagranico #pracazagranica
Komentarz usunięty przez autora
@worldmaster: @m4kb0l: 20$/h, marnie, ale mogę się przemęczyć parę miechów po to żeby tu zostać.
@scobos @tangerine_ : będe zaczynał od zera, czyli od takiego pomiarowego w jak w Polsce. Pójść gdzieś, wbić coś itp. Większość czasu to będe przybywał znowu na północy Kanady, pracując na farmach olejowych. Więcej szczegółów nie wiem, bo prace zaczynam od przyszłego tygodnia.
@winnux: zaocznie inż, w międzyczasie pracowałem
@FantaZy: tak,
To jest brutto, jakieś 20% zabiorą na podatki. Koszty życia są dość spore, rzeczy spożywcze kosztują tyle samo co w Polsce tylko zamiast PLN tutaj jest w $. Za pokój płace 500$ na miesiąć, drugie 500 odchodzi na samochód (ubezpieczenie itp.). Więc 1000$ na miesiąć stale odpada. Pracując po 10 godzin dziennie można tyle zarobić w 5 dni, także z tego względu nie jest źle. 20$ to takie