Aktywne Wpisy
damienbudzik +307
Czy niektórzy naprawdę nie słyszą swoich myśli? Lol, w jaki sposób oni "myślą" w takim razie?
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
ElectroNICK +176
Mam w pracy nowego kolegę z Turcji, wierzy w Allaha. Codziennie się modli na tej macie na podłodze itp. No i w kiblu pojawiła się butelka. Myślałem że to śmieć to wywaliłem. A on podchodzi do mnie i się pyta czy to ja wywaliłem butelkę, oczywiście powiedziałem ze tak bo to śmieć. A on mi tłumaczy że tą butelką podmywa sobie dupę bo inaczej ma sklejone poślady xD Także jak macie w
[ #naukaprogramowania #cpp #cplusplus ]
int value;
while(!(std::cin >> value)) {
... // obsluga bledu
}
no i pytam tak na przyszlosc, teraz mi juz nie jest potrzebne bo robie inny program :)
auto
to forma dedukcji typu podczas kompilacji. W c++ wszystkie typy muszą być rozwiązane podczas kompilacji.w tym wątku autorowi chodziło o działanie podczas wykonania (run-time).
auto
nie może tutaj pomóc.auto
jest zastępowane przez kompilator odpowiednim typem, dlatego każda zmienna typuauto
musi być jawnie zainicjalizowana konkretną wartością, na podstawie której kompilator przypisuje typ zmiennej przechowującej tę wartość.Dobrej nocy. Z Bogiem!