Wpis z mikrobloga

@KowbojPlay: a o co chodzi? Nie jestem tym Mirkiem od herbaty, ale właśnie dzisiaj dostałem ten worek z herbatą. I nie wiem jak je rozróżnić bo na moich wszystko się różni niż to co było w opisie ;/
  • Odpowiedz
@KowbojPlay: Ja trochę zamawiałem tych takich w małych paczuszkach. Ogólnie średnio na jeża. Ciemne jeszcze są ok, a reszta taka trochę bez smaku, chociaż ładnie pachnie i kolor też jest.

@MrAnielski: Apka google translator ma opcje tłumaczenia ze zdjęcia, niewiele to daje, ale chociaż pośmiać się można.

@fanfarek: Daj znać jak dojdzie i ile kosztuje wysyłka.
  • Odpowiedz
@KowbojPlay: to nie jest sprzedawca herbaty. Chinka z którą robię interesy kiedyś wspomniała, że jej przyjaciółki rodzice są właścicielami plantacji. Trochę zdjęć pokazała, trochę poopowiadała, a że narazie nie mogę tam pojechać to mi przyśle kilka paczek na spróbowanie.
  • Odpowiedz
@KowbojPlay: nie wiem, czy znaja angielski i czy maja na to czas. Chinka jest obrotna, pomocna, poopowiada, doradzi, załatwi. Widać, że robi to z przyjemnością więc nie widze sensu robić to za jej plecami.
  • Odpowiedz
@KowbojPlay: wszystko spoko... nie dodawałem nowych opisów bo wydaje się, że wszystko już zostało powiedziane. Herbata jest dobra ale na dłuższą metę nie urywa d--y. Ogólnie polecam wziąć chociaż raz na spróbowanie.
  • Odpowiedz
@KowbojPlay: jadłem kolację... niektórzy mają prywatne życie poza mirko ;)

pierwszy przelewasz np. na sitku albo sparzasz w szklane i wylewasz
drugie parzysz do uzyskania koloru - nie krocej niz 2-3 min.
trzecie i kolejne parzysz ile chcesz... ale te 10-15 min. są najlepsze.
raz parzylem i namaczalem 3cie parzenie całą noc i wyszedł bardzo aromatyczny i pełny napar ale słyszałem, że tak długie parzenie jest niezdrowe.
  • Odpowiedz