Jak to w zwyczaju bywa człowiek zaczyna myśleć o własnym życiu pod prysznicem i w łóżku próbując zasnąć. Zarabiam X i chciałbym kupić mieszkanie - jestem samotny jak na bywalca mikrobloga przystało. To jest k---a bliskie niemożliwości, aby kupić mieszkanie (rzecz jasna kredyt) , utrzymać się, utrzymać auto, móc coś odłożyć - chociażby na remont auta i nie zamknąć się na mega minusie. Kurde, poważnie nie zarabiam źle, a człowiek nie może nawet zbliżyć się do wzorca nudnego, podstawowego życia. Nie staram się tego upolityczniać, ale młody samotny Polak nie może nawet myśleć o tym co "zagraniczny odpowiednik". #gorzkiezale #jakzyc
@DanielloPL: no właśnie to ssie - obecnie mieszkam z Rodzicami, dokładam się itd, sami mówią abym mieszkał jak najdłużej i ok, teraz mam na większość zachcianek, jestem w stanie odłożyć kasę. W momencie kiedy bym się usamodzielnił jw, zwaliłbym sobie na łeb taką ilość zobowiązań, że nie byłbym w stanie samemu tego uciągnąć.
Trzeba szukać jakieś głupiej, z którą kosztami będzie można się podzielić ( ͡°͜ʖ͡
Zarabiam X i chciałbym kupić mieszkanie - jestem samotny jak na bywalca mikrobloga przystało. To jest k---a bliskie niemożliwości, aby kupić mieszkanie (rzecz jasna kredyt) , utrzymać się, utrzymać auto, móc coś odłożyć - chociażby na remont auta i nie zamknąć się na mega minusie.
Kurde, poważnie nie zarabiam źle, a człowiek nie może nawet zbliżyć się do wzorca nudnego, podstawowego życia. Nie staram się tego upolityczniać, ale młody samotny Polak nie może nawet myśleć o tym co "zagraniczny odpowiednik".
#gorzkiezale #jakzyc
Trzeba szukać jakieś głupiej, z którą kosztami będzie można się podzielić ( ͡° ͜ʖ ͡