@Strzalka: Włochata skórka kiwi jest pewnie ostatnią rzeczą, którą przyszłoby wam do głowy jeść, prawda? Okazuje się jednak, że ta niepozorna część owocu jest bardzo bogata w wit. C (właściwie to nie ona sama, ale to co znajduje się bezpośrednio pod nią i jest usuwane wraz z obieraniem kiwi). Poza tym warstwa ta bogata jest także w błonnik i przeciwutleniacze.
@Tommi1410: @Arveit: no tak gryziecie jak jabłko :D dużo mniej roboty. Wrzuciłem do diety 2 kiwi dziennie i w końcu ugryzłem. Co prawda końcówki odcinam zostawiam ale i tak smakuje okej
@berti: poważnie spróbuj ale odetnij/odgryż tą twardą końcówke. Smakuje okej. @yuho: akurat na tym zdjeciu nie przemyłem bo byłem po siłce i mnie katabolizm w połowie wpieprzył, ledwo uszedłem z życiem. Ogólnie ja nie myje warzyw. @hpiotrekh: żaden troll
@Strzalka: Również polecam, zdrowiej, wygodniej i szybciej. Chciałbym jednak lojalnie ostrzec, że zjedzenie zbyt wielu kiwi w ten sposób może skutkować podrażnieniem języka i podniebienia.
#dieta #kiwi
Zjadłem tak kilka kiwi, nawet spoko.
@Tommi1410:
@Jutraniema:
Podpinam sie do pytania, ze skórką? Też wolę plasterki, a najlepiej łyżką :D
Zjedz i odmień swoje życie. czy wyjdź na debila jedzącego włochate skórki kiwi xD
@yuho: akurat na tym zdjeciu nie przemyłem bo byłem po siłce i mnie katabolizm w połowie wpieprzył, ledwo uszedłem z życiem. Ogólnie ja nie myje warzyw.
@hpiotrekh: żaden troll
@InsaneMaiden: @hpiotrekh: Ja pod bieżącą wodą mocno "wycieram" te włoski ręką ;P