Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +925
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Czemu tak? Pamiętam jeszcze gdy rządził PiS; krótki okres czasu gdy Polska popsuła sobie kontakty z kim tylko się dało. Wewnątrz nie było lepiej - ciągle tropienie wymyślonych afer, nasyłanie służb na koalicjanta i podlizywania się biskupowi, jakiemukolwiek, każdemu.
Idąc dalej propozycja Dudy o przywróceniu poprzedniego wieku emerytalnego. Fajnie się to czyta, ale w wywiadzie gdy ktoś go zapytał z czego chce pokryć taki gigantyczny wydatek, mimo kilku próśb o konkrety powiedział tylko że potrzebna jest reforma systemu emerytalnego. Zero pomysłu - puste słowa rzucane na wiatr. Pomijam fakt że prezydent ma co najwyżej inicjatywę ustawodawczą i może tylko proponować swoje rozwiązania.
I na koniec: Jarosław. Wszyscy wiedzą że w praktyce to on będzie rządził, a Andrzej jest tylko marionetką. Populistyczną kukłą z politycznej trzeciej ligi, którą ktoś chce posadzić na stołku.
#oswiadczenie #wybory #komorowski #polityka
@ricardo_kaka: Tak najlepiej takimi metodami jak Sawicką, uwodząc ją. Tak bardzo moralna metoda na uzyskanie dowodów przeciwko komu nie było wcześniej przesłanek że może dopuszczać się korupcji. No może poza faktem że jest z innej partii. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do stadionu , nie dośc, ze zbudowany za horrendalna cene, pełno niedoróbek vide. dach, to spółka NCS Rozliczenia, która miała rozliczyć budowę stadionu funkcjonuje
@ricardo_kaka: Żadna męczennica. Ale jeśli ktoś uzyskuje dowody w ten sposób, to dla mnie są metody jakie stosowało Stasi. W moim pojmowaniu świata nie mieści się
@duncanidaho2:
1. Podnieś VAT o jeden procent "tymczasowo", wypominaj wszystkim postulującym przywrócenie poprzedniej stawki, że skąd niby wezmą te miliardy, które generuje wyższy VAT.
2. Podnieś wiek emerytalny, wypominaj postulującym przywrócenie poprzedniego wieku emerytalnego, że nie będą mieli skąd wziąć brakujących pieniędzy w budżecie.
3. Jednocześnie
Komentarz usunięty przez autora
@duncanidaho2: Chwila, chwila - ja nie twierdzę, że PiS jest dobry, uważam jedynie, że PO jest #!$%@?. Ponadto to PiS zmniejszył i uprościł PIT. PO wbrew postulatom z 2007 roku na razie tylko podatki podnosi.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@pieknyibogaty: Jakich wspomnieniach? Przytaczam fakty.
@zongobongo: zmniejszył PIT na zasadzie "mamy okres prosperity na świecie, to ryzyk-fizyk, niech się następni martwią jakby co". Sprawdź kiedy to zrobili.
@duncanidaho2: No, a teraz PO nie tropi NIEwymyślonych afer.
Sawicka o Kopaczowej:
Sawicka o sobie:
@boryspo: tego wykopki nie zrozumieją. Co tam kryzys gospodarczy, co tam dług. Podatki mają być niższe, służba zdrowia ma być darmowa, drogi mają być jak w Niemczech. #fucklogic
@SScherzo: mieszkam 80 km od miejsca zameldowania, a nie miałem czasu iść do UM złożyć deklarację.