Wpis z mikrobloga

Pewnie zaraz mnie ktoś zasypie argumentami że to głupie, ale w drugiej turze zagłosuję na Komorowskiego (w pierwszej nie głosowałem)
Czemu tak? Pamiętam jeszcze gdy rządził PiS; krótki okres czasu gdy Polska popsuła sobie kontakty z kim tylko się dało. Wewnątrz nie było lepiej - ciągle tropienie wymyślonych afer, nasyłanie służb na koalicjanta i podlizywania się biskupowi, jakiemukolwiek, każdemu.
Idąc dalej propozycja Dudy o przywróceniu poprzedniego wieku emerytalnego. Fajnie się to czyta, ale w wywiadzie gdy ktoś go zapytał z czego chce pokryć taki gigantyczny wydatek, mimo kilku próśb o konkrety powiedział tylko że potrzebna jest reforma systemu emerytalnego. Zero pomysłu - puste słowa rzucane na wiatr. Pomijam fakt że prezydent ma co najwyżej inicjatywę ustawodawczą i może tylko proponować swoje rozwiązania.
I na koniec: Jarosław. Wszyscy wiedzą że w praktyce to on będzie rządził, a Andrzej jest tylko marionetką. Populistyczną kukłą z politycznej trzeciej ligi, którą ktoś chce posadzić na stołku.
#oswiadczenie #wybory #komorowski #polityka
  • 157
okradać państwo to musiał się liczyć z tym, ze prędzej czy pózniej ktoś się za to weźmie

@ricardo_kaka: Tak najlepiej takimi metodami jak Sawicką, uwodząc ją. Tak bardzo moralna metoda na uzyskanie dowodów przeciwko komu nie było wcześniej przesłanek że może dopuszczać się korupcji. No może poza faktem że jest z innej partii. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz porównanie rzadów PO nieudacznicy, którzy nawet nie potrafią dopilnować
@duncanidaho2: Co Ty z tej Sawickiej robisz taką meczęnnice. To posłanka czy jakaś nastolatka, która dała się omamić czułymi smkami. Swoja drogą wyrachowana, bo na wszystko sie zgodziła, a na koniec została uniewinniona co wskazuje na kondycje polskich sądów. Przypominam łapówke wzieła i to dwie raty.
Co do stadionu , nie dośc, ze zbudowany za horrendalna cene, pełno niedoróbek vide. dach, to spółka NCS Rozliczenia, która miała rozliczyć budowę stadionu funkcjonuje
Co Ty z tej Sawickiej robisz taką meczęnnice. To posłanka czy jakaś nastolatka, która dała się omamić czułymi smkami. Swoja drogą wyrachowana, bo na wszystko sie zgodziła, a na koniec została uniewinniona co wskazuje na kondycje polskich sądów. Przypominam łapówke wzieła i to dwie raty.

@ricardo_kaka: Żadna męczennica. Ale jeśli ktoś uzyskuje dowody w ten sposób, to dla mnie są metody jakie stosowało Stasi. W moim pojmowaniu świata nie mieści się
propozycja Dudy o przywróceniu poprzedniego wieku emerytalnego. Fajnie się to czyta, ale w wywiadzie gdy ktoś go zapytał z czego chce pokryć taki gigantyczny wydatek

@duncanidaho2:

1. Podnieś VAT o jeden procent "tymczasowo", wypominaj wszystkim postulującym przywrócenie poprzedniej stawki, że skąd niby wezmą te miliardy, które generuje wyższy VAT.
2. Podnieś wiek emerytalny, wypominaj postulującym przywrócenie poprzedniego wieku emerytalnego, że nie będą mieli skąd wziąć brakujących pieniędzy w budżecie.
3. Jednocześnie
@zongobongo: a ja nie twierdzę że PO jest dobre tylko że PiS jest #!$%@?. Aha i nie uważam że sam fakt podnoszenia podatków jest czymś jednoznacznie złym. O wiele, wiele gorszym jest skala biurokracji, na którą człowiek nacina się na każdym kroku, utrudnienia jakie mają mali przedsiębiorcy są chore. Prowadzenie jednoosobowej działalności bez sprawnej księgowej nie jest możliwe, to nie jest normalne.
@shuriken: @duncanidaho2: przecież większość tutejszych niepokornych w czasach rządów pisu uczyła się dopiero czytać, więc z czym tu w ogóle dyskutować. Dodajcie do tego krótką pamięć typowego wyborcy i efekt można było obserwować wczoraj w gorących

@zongobongo: zmniejszył PIT na zasadzie "mamy okres prosperity na świecie, to ryzyk-fizyk, niech się następni martwią jakby co". Sprawdź kiedy to zrobili.
@duncanidaho2: masz ty w ogóle rozum i godność człowieka? przeczytaj może jeszcze raz stenogramy sawickiej, bo pusty śmiech bierze.

Sawicka o Kopaczowej:

Do tego pierwszy macher, partnerka z mojej grupy, dzisiaj sama przewodnicząca komisji zdrowia

Sawicka o sobie:

Otwierajcie jak coś tutaj w Warszawie, zgram wam taką pakę ludzi, którą bym kierowała, jak tra la la

Rezyduję tutaj, przeprowadzam się i koniec. I kręcimy lód, co półtora tygodnia jestem w Sejmie
@duncanidaho2: nie zgadzam się z Twoim spojrzeniem na rządy PiS a jestem raptem 2 lata starszy. Inaczej interpretujemy fakty. Nie przekonam Cię, ale skoro napisałeś ten post to zrobiłeś to po coś, może jednak się wahasz? Chcę wrócić do PL a Duda daje nadzieję na zmiany. Komorowski już pokazał, że nie nadaje się na prezydenta bo zwyczajnie nie korzysta z uprawnień i podpisuje wszystkie ustawy podsuwane przez kolegów z partii. Tak