Wpis z mikrobloga

witam. Jestem zielony w tych sprawach więc pytam :D żeby kupować na aliexpress muszę mieć konto walutowe. Podobno wcześniej była opcja tmobile, ale teraz trzeba płacić za kartę, chyba że przekracza się 200zł miesięcznie. Obecnie konto bankowe mam na pko bp. Jaki sposób polecacie na najtańsze zakupy u majfriendów? Płacenie za kartę tmobile nie wchodzi w grę,a przewalutowanie z mojego banku pewnie będzie kosztować. #aliexpress
  • 19
@dmxo: Wszystkie #!$%@?łeś.
Żeby płacić na Ali nie musisć mieć konta walutowego, wystarczy jakakolwiek karta. Natomiast w Tmibile wcale nie płacić za kartę walutową i tu nie wchodzi w grę żadne 200 złotych miesięczne. Darmo nadal.
@dmxo: Założyć możesz, ale będziesz czekał na kartę. Sprawdź czy twój bank nie ma możliwości założenia karty internetowej jako subkonto do twojego. W moim ING mam tak, że tą pierwszą karte internetową mam darmową.
@dmxo: Oczywiście, że taka opcja jest i darmowa i opłacalna. Wtedy masz najtaniej jeśli kupujesz coś droższego lub zakupy robisz częściej. Natomiast jak koledzy napisali wyżej płacić możesz ze zwykłego banku. Kilka groszy dorzucisz na każdym dolarze, ale nie są to wielkie sumy.
@galeon: W tym sęk właśnie, kwestia tego czy chcesz sobie zamowić pojedynczą rzecz raz na kilka miesięcy, czy raczej coś droższego i częściej. Jak to pierwsze to płać normalnie jak drugie to baw się w walutowe
@DooWo: Żadna filozofia, a i tak konto darmowe. Według mnie warto mieć tmibile w zapasie. Może kiedyś będziesz chciał telefon czy jakieś tam powerbanki. Zawsze kilka lub nawet kilkanaście złotych w kieszeni może zostac. Jakbyś chciał to ci zawsze mogę zaproszenie do założenia konta podesłać. Wtedy skorzystamy obaj, a mi na piwo bank da kasę ;p