Nie chce straszyć ale już wkrótce zobaczycie jak wielka bieda i bezrobocie będzie, najgorzej dostanie się partii rządzącej która zostanie wybrana. Chodzi mi konkretnie o Ukraińców. Nie wiem jak w waszych miastach ale to co się dzieje ostatnio w Warszawie i na przedmieściach to jest jakiś horror :-D praktycznie w każdym sklepie na kasach siedzą juz Ukraińcy, lodziarnie, siłownie, supermarkety, wszędzie Ukraińcy. Podobnie jest z pracami fizycznymi, budowy, magazyny. W autobusach częściej juz słychać ukraiński niż polski XD Czy ktoś to tez zauważył? A to dopiero początek... Był taki etap ze place rosły bo ludzie nie chcieli pracować za minimalna ale teraz z ukraincami pracującymi za połowę będzie ciekawie... #warszawa #ukraina #praca #pracbaza #biznes
@Retrospekcja: najlepsze, że często nawet nie znają języka a ich biorą do prywatnych uczelni (w ten sposób radząc sobie z brakiem chętnych na gownokieunki).
@Oskarek89: w Krakowie to samo, chociaż skala wydaje się mniejsza od tego co Ty opisałeś.
Moja dziewczyna pracowała jako kierownik w knajpie i co drugie cv jakie dostawali to byli ukraińcy...
Powinni doszczelnić granicę, bo jak na Ukrainie wybuchnie prawdziwa wojna to u nas będzie totalny sajgon i pewnie jeszcze rząd ukraiński na uchodźstwie u nas się zagnieździ :D
Teraz już rozumiem dlaczego Brytyjczycy się tak na nas #!$%@?ą.
@gangsteris: A mi to nie przeszkadza. Jest minimalna płaca, Polacy i tak za nią #!$%@?ą, to wątpie, że przyjdzie Ukrainiec i z faktu, że jest Ukraińcem będzie faworyzowany na to miejsce. Inna sprawa jest praca na czarno, ale tutaj wyłacznie wina będzie organów państwa, które nie dopilnują porządku. A poza tym. Ukraińcy, Białorusini są całkiem pokrewni nam mentalnie. A nas rodzi się mniej, bo między innymi WY WYKOPKOWI POLITYCY, KUCE,
@Oskarek89: @pestis: @Retrospekcja: @Leitho: @bluehawaii91: @UndaMarina: @polik95: @gangsteris: Mieszkam obok małej miejscowości (12 tyś luda) która mieści się koło Piły, północ Wielkopolski i na mojej wsi spotkałem 5 typów, którzy gadali po ukraińsku XD a ja głupi myślałem, że aż w taki głąb Polski nigdy nie dotrą.
@Oskarek89: Ukraińcy to dobrzy emigranci jeżeli nie mają skrajnych odchyleń, podobna sprawa jest z Białorusinami czy Rosjanami. To są normalni ludzie tacy jak my - skrajności nie mają konkretnej państwowości. Nie wiem jak to wygląda w Warszawie, bo nie jest to moja bajka, ale wiem jak to wygląda w na trasie Kraków - Rzeszów - Przemyśl. Faktycznie przybywa Ukraińców, co zresztą potwierdza mój znajomy z Urzędu Wojewódzkiego w Rzeszowie, jednakże
@Oskarek89: Wolisz Ukraińców czy muzułmanów albo murzynów? Wolisz żeby kulturowo Polska się za dużo nie zmieniła czy wolisz multikulti jak we Francji? Kwestia "importu" siły roboczej jest nieunikniona jesli polska siła robocza wyjechała na wyspy a Polki nie chcą rodzić dzieci. Kto ma pracować w Polsce?
@Oskarek89: Najpierw jest ból dupy, że 2 miliony Polaków wyjechało za granicę i oburzenie na antyimigracyjne głosy Brytyjczyków, no bo jak to - Polak to świetny pracownik. Teraz ból dupy, że inni przyjeżdżają do nas na miejsce tych co wyjechali. Hipokryzja w czystej postaci.
@Oskarek89: @Retrospekcja: @gangsteris: @UndaMarina: często Ukraińcy czy Białorusini mają załatwione różne karty Polaka itp. (obsługa tego wszystkiego kosztuje 60-80 mln rocznie)
Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Czy ktoś to tez zauważył? A to dopiero początek... Był taki etap ze place rosły bo ludzie nie chcieli pracować za minimalna ale teraz z ukraincami pracującymi za połowę będzie ciekawie...
#warszawa #ukraina #praca #pracbaza #biznes
pewnie dodają coś od siebie #!$%@?ńce.
Wywalić ich na zbity pysk.
Moja dziewczyna pracowała jako kierownik w knajpie i co drugie cv jakie dostawali to byli ukraińcy...
Powinni doszczelnić granicę, bo jak na Ukrainie wybuchnie prawdziwa wojna to u nas będzie totalny sajgon i pewnie jeszcze rząd ukraiński na uchodźstwie u nas się zagnieździ :D
Teraz już rozumiem dlaczego Brytyjczycy się tak na nas #!$%@?ą.