Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wczorajszego wpisu: http://www.wykop.pl/wpis/12223109/mirki-jako-ze-jestem-tu-gdzie-jestem-juz-2-miesiac/

Jeśli ktoś byłby zainteresowany pracą to w firma w której pracuje (Triumph Group) poszukuje obecnie ok 30 osób na stanowisko ,,operatora kompozytów".

Jeśli zdecydujecie się przyjechać to z mojej strony oferuję formularze rekrutacyjne i porady jak przejść skutecznie rekrutację i rozmowę z HR. Trudno nie jest ;)

Co ja z tego mam? 300f dostaję od firmy jak przepracujecie jakiś tam okres ;)

Wymagania:

-angielski tak b1-b2 (chociaz i tak bedziesz na 90% pracowac z Polakami ale trzeba rozumiec polecenia i jak ktos ci bedzie tlumaczyl manualne wykonywanie danej operacji),
-zdolnosci manualne czyli wcinanie, dopasowywanie itp, jak ktos nie jest komplentym kretynem to nie stanowi to problemu

Praca jest skomplikowana pod tym wzgledem ze to nie fabryka zabawek tylko czsesci do samolotow wiec wszystko ma byc robione zgodnie z instrukcja krok po kroku i nauczenie sie danej ,,operation" zajmuje nawet kilka miesiecy!

Co do stawek:
dniowka 8 -16 to 7.53f/h
wieczorna 16-24 to 8.93f/h
nocka 24-8 to 9.43f/h

Zmiany 12h 4on 4of (4 dni pracy 4 dni wolnego) to +25% stawki a za nocke 12h 7.53 +25% + 1.9f/h. Dodatkowo za 5 i 6 dzień na 12h jeśli przyjdziesz to zapłacą ci stawkę podstawową + premię od zmiany + 50f za 5 dzień i +80f za 6 dzień.

Aczkolwiek praca w trybie 4on 4of jest dostępna dopiero po przejściu treningu jak już sie jest w stanie samodzielnie pracować.

W trybie zwykłym nadgodziny płatne x1.5 a niedziela x2. Bank holiday płacą x2.5( ͡° ͜ʖ ͡°)

Roczny bonus 1500f platny kwartalnie jesli nie opuscisz dnia pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Firma od razu daje kontrakt na 3 miesiące (probation period).

#emigracja #praca #uk
  • 55
@Ricken: robilem z 5 lat temu w BPI folie najrozniejsze na zlecenie roznych firm.
U nas to jeszcze stara metoda robili dwupietrowa kondygnacje a u was to pewnie wszystko na jednym poziomie tylko rolki do ostudzenia rozlozone na wiele metrow.
@dob3k: Bylem tam moze kilka razy wiec nie chce nic przekrecic, ale mniejwiecej to wyglada tak, ze pestki plastiku pod wplywem ciepla roztapiaja sie i napiecie rozszerza ten film ktory poki co i tak jest dosc gruby 0.5cm i to idzie dalej przez takie olbrzymie metalowe budy w ktorych kolejne napiecie rozszerza film az osiagnie grubosc 50/40/35 mikronow. To sie zawija na dlugiej rolce, ktora pozniej daja do suszenia. Jak wyschnie
@manikcs: za ,,dniowke" 4on 4off masz 7.53 + 7.53 x 25% = 9.4

za nocke 4on 4off masz 9.4 + 1.9 = 11.3

czyli dniowka 1586 netto a nocka 1855

Do tego mozesz przyjsc na 5 i 6 dzien i za nie dostaniesz juz stawke podstawowa (plus shift premium czyli jesli nocka to +1.9) bez 25% ALE za 5 dzien daja ci dodatkowo 50f a za 6 dzien 80f.

Jesli bys
@manikcs: Rozowe tez tam pracuja aczkolwiek mniej wiec nie ma pewnosci ze by tam dostala prace. Ale gdzie indziej dostanie przynajmniej 1000 netto. Za takie pieniadza to naprawde pozyjecie bo koszty miesieczne zamkniecie w 800-900f.