Wpis z mikrobloga

Siema siema, jest temat. Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie prawie 60 ha ziemi na której znajduję się sad i po części obszar leśny (70%-30%). Całość jest przeznaczona na wycinkę, którą prowadzi moja firma, specjalnie założona na tę okazję. Planuję do końca roku wyczyścić całość z drzew i zagospodarować ten teren pod inne inwestycje. I tu rodzi się pytanie, co według was można byłoby zrobić z taką ilością ziemi? Mam już kilka pomysłów w głowie, głównie związanych z odnawialnymi źródłami energii, ale chciałbym również poznać wasze zdanie. Kto wie, może na portalu ze śmiesznymi obrazkami są osoby które miały/mają podobny problem do mojego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #pytaniedoeksperta #inwestycje #biznes
  • 7
@Busios: Za mało napisałeś żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie. Na początek przydałaby się wiedza o:
- lokalizacji z numerami działek
- planie zagospodarowania przestrzennego
- klasie bonitacyjnej gleby
Na tej podstawie (plus ogólnodostępne dane jak np Wieloletni Plan Inwestycyjny, mapa topograficzna, kataster) mogę Ci powiedzieć pod co nadaje się ten grunt.
Oczywiście będzie to podpowiedź, bo do pełnej analizy potrzeba trochę więcej czasu z mojej strony i sporo więcej wiedzy którą