Wpis z mikrobloga

Kolejny dzień w #pracbaza. Znowu się nasłucham gówno argumentów jak to komputery z jabłuszkiem są zajebiste i w ogóle genialne, dodają 300 procent punktów magii. Już mi się płakać chce.

Co ci ludzie mają, że na każdym kroku muszą podkreślać "zajebistość" tych swoich maszyn? Dla mnie to tylko pudełko, które ma wykonać określoną pracę i o 16:00 wyłączyć się i tyle. Ech, chyba się starzeję :(

ps. Steve nie korzysta już z komputerów Apple parę lat. Morzna? Morzna!

#oswiadczenie #oswiadczeniez #gorzkiezale #apple
Pobierz andreas1984 - Kolejny dzień w #pracbaza. Znowu się nasłucham gówno argumentów jak to ...
źródło: comment_ZnfYsgxNS4kuebOEno0ckzWwXe24CCsh.jpg
  • 116
Bo kupując komputer wcale nie płacisz za projekt, pomysł, oprogramowanie, wsparcie, serwis...

Działający komputer to o wiele więcej, niż trochę zlutowanych elementów.

@Elveen: To prawda ale z drugiej strony, kiedy kupujesz komputer to raczej nie zakładasz, że będziesz się z nim bujał po serwisach, tylko używał. Nie wiem, może zwyczajni użytkownicy dzwonią do BOKu z pytaniem jak się robi tabelkę w Wordzie... ja się z tym utożsamić nie potrafię.

Czy Apple
@wrrior: teoria, która parę lat temu była zgodna z prawdą.
Teraz faktycznie Windows jest stabilny, kiedyś tak nie było. Winne sterowniki i inne takie.
MacOS teoretycznie powinien być stabilniejszy ze względu na to, że ma bardzo ograniczony sprzęt - konkretne podzespoły, które są dobrze przetestowane. W Windowsie jest to nie do osiągnięcia - owszem, producenci testują swoje sterowniki, ale jak wpływa sterownik A na sterownik B? Tego nigdy nie wiadomo -
@husky83: No bo ja właśnie do tej teorii piję, którą uważam za nieprawdziwą. Bo teoretycznie masz rację, a w praktyce to problemy zazwyczaj pojawiają się gdy ktoś zamierza wyżyłować swój sprzęt, wsadzić np. kartę graficzną żrącą prąd z zasilacza do ostatniego wata itp. Więc dotyczy to chyba tylko graczy, overclockerów itp. Specyficzne grupy. Mnie nie, bo nie używam takiego sprzętu i na stabilność nie narzekam od lat. W zasadzie to nawet
Nie cepy zasrane. Nie piecze dupa. Sam bym chętnie kupił 13"MBA, po prsotu #!$%@? kiedy debil jeden z drugim traktują to guwno jak religie i #!$%@? w kołowojtek to samo jakie to zajebiste, kiedy to bzdura. To tylko ładnie wygląda. I też nie każdemu pasuje.
Nie cepy zasrane. Nie piecze dupa. Sam bym chętnie kupił 13"MBA, po prsotu #!$%@? kiedy debil jeden z drugim traktują to guwno jak religie i #!$%@? w kołowojtek to samo jakie to zajebiste, kiedy to bzdura. To tylko ładnie wygląda. I też nie każdemu pasuje.

@Fox_Murder: ej ale uspokuj sie troszku ok?
to uwielbiam sprowadzanie wartości sprzętu elektronicznego do wartości fizycznych podzespołów. Bo kupując komputer wcale nie płacisz za projekt, pomysł, oprogramowanie, wsparcie, serwis...

@Elveen: to jest Polska, tutaj przeciez pobieranie gry z torrentow to swietosc (patrz na tag gtav ostatnio..) bo przeciez to nie kradziez, i hehe, nic nie kosztuje, wiec wszyscy zadowoleni, c'nie..
@andreas1984: kiedyś miałem robotę dla studenta w Adobe Captivate. Program generalnie ssie, ale jest używalny na PC i Mac. Koleś zobaczył, że ma zrobić to na windzie i zrezygnował, tłumacząc się, że on pracuje tylko na Macu
@wrrior: jeżeli ktoś bardzo lubi to logic i final cut. Pakiet avida tez sobie lepiej radzi w środowisku japka. Miałem kontakt z japkiem w szkole i zdecydowanie wole windowsa. Z tym mega touchpadem w nowych laptopach tez miałem kontakt i tez mi kopara nie opadła. Może po prostu jestem betonem który nie musi i nie chce przekonywać się do apple. Poza tym szkoda mi kasy. I lubie czasem zagrac, a mac
znajoma pracowała w sklepie apple - po miesiącu tak jej mózg wyprali, że też mówiła, jakie to zajefajne urządzenia...

@husky83: Myślałem, że do takich sklepów przyjmują tylko takich z już wypranymi mózgami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gummy:

jeżeli ktoś bardzo lubi to logic i final cut. Pakiet avida tez sobie lepiej radzi w środowisku japka.

Jeśli ktoś lubi... ale ja właśnie dlatego nie pytam o pojedyncze 'exclusivy' tylko o coś co robi różnicę jakościową. Na czym polega lepsze radzenie sobie 'Avida'? Nie zrozum mnie źle, ja po prostu chcę ustalić skąd się biorą takie przekonania, bo moim zdaniem to są mity, które ludzie po prostu powtarzają "bo
Apple mają bardzo konkretną konfigurację - dokładnie taka płyta główna, ram takiej firmy, grafika taka i taka. I takich konfiguracji jest kilka - kilkanaście. I system jest przygotowany dla tych kilkunastu wersji, dzięki czemu jest dobrze przetestowany i jest stabilny.

@husky83: No i o to się właśnie wszystkim rozchodzi - że komputer jest droższy, ale spełnia swoją rolę. Jest idealnie (albo prawie) spasowany z OSem o co bardzo trudno na innych